STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

                                                                                    

KORSETS SEIER 1.juni 1974

 

EVANGELIET FORVANDLER

 

Astrid og Kjell Arne Johansen

 

”Da vi tok imot evangeliet, ble alt i hjemmet forandret.” Det er Justo, en stor, kraftig paraguayer som nylig sa dette til meg. Justo og familien hans bor i utkanten av byen, og hver onsdag kveld har vi møte i hjemmet deres. Hver søndag formiddag er det søndags-skole der, og flere av barna i nabolaget kommer trofast.”Tusen takk! Kom hit søndag morgen og undervis  meg mer! " var det vi fikk høre her ”Før drakk Justo opp alt han tjente,” kunne kona fortelle, ”men nå er han - takk og lov - en troende, og vi har alltid det vi trenger.” Det er ikke bare familien til Justo som dette kan sies om. Dette er en historie som gjentar seg stadig over hele jordkloden. Der Jesus kommer inn, må verden med dens ting ut.

Sann omvendelse medfører også nød for andre menneskers frelse, og jeg skjønte at det var motivet da Justo og kona hans nylig ville ha en samtale med ”pastoren”. Det bor så mange omkring oss her i bydelen, som ikke er frelste, og som aldri har vært under evangeliets påvirkning. Kunne vi ikke gjøre noe ekstra for å nå dem også?" var det de hadde å si meg. Dagen etter, på lørdag kveldsmø­tet i hovedkirken oppfordret vi vennene til å gjøre en aksjon for å spre bibeldeler og samtale med folk i bydelen til Justo. Søndag morgen, etter søndagsskolen, fylte jeg så bilen vår med unge og eldre med brann etter å vitne om Jesus, og tok også med en hel kasse med bibeldeler og traktater, og forvent­ningsfulle drog vi av gårde.

Vi samlet oss i stua til Justo og bad inderlig til Gud at han måtte velsigne og legge alt til rette for oss, og så delte vi oss opp i grupper og gikk ut for å besøke hver husstand. Overalt var folk velvillige. Folk er så vant til å snakke om religiøse ting, for katolisismen har dype røtter i folkesjelen i Paraguay.

 

 

Men da vi framla nådens vei og Guds frelsestilbud i Kristus Jesus, ja, da spisset de ørene. ”Men må vi ikke gjøre noe selv da for å bli frelst? Kan vi be til Gud uten å henvende oss til våre helgener?” kunne vi høre. Da vi gav svaret ut fra Bibelens ord og også gav dem bibeldeler å lese i selv, var det flere som sa: ”Kom snart igjen og besøk oss, vi vil høre mer om dette.”

I et hjem ble vi bedt om å komme forstkommende søndag for å ha møte om morgenen, et hjem som aldri har åpnet seg for evangeliet, og vi takket Gud i vårt hjerte for mottakeligheten.

”Å, dere er fra Filadelfiamenigheten,” kunne vi høre. Folk hadde etter hvert lært å kjenne det navnnet. Hver lørdag ettermiddag er vi på den lokale radiosenderen og for­kynner evangeliets budskap over eteren også. Selv om det hittil ikke har vist synlige resultater, blir i hvert fall folk kjent med virksomheten, og tilliten vekkes lettere når vi får kontakt med dem.

Vi er spent på hva Gud vil gjøre der i bydelen San Geraldo. Men dørene er i hvert fall vidåpne for evangeliet, og såtiden i Pedro Juan Caballcro har også vært lang ved de misjonærer som iherdig har kjempet her for oss. En drøm er en dag å kunne sette opp et enkelt lokale for evangeliske møter der i bydelen. Her i sentrum er det så mange kirker, vi vil nå prøve å bryte oss ”,nytt land”. Er du interessert i å være med å spre evangeliet her i Nord-Paraguay? Vi har ingen rørende historier å fortelle. Det åndelige klimaet er hardt. Men er det ikke der det er mørkest, vi burde ivre for å komme ut med lysets budskap? Vær med og be som aldri før om åndsutgytelse over Paraguay, og du som er minnet om å gi din gave, gjør det i Herrens navn. Vi skal sammen glede oss i evigheten over resultatene ved det som er blitt gjort.

Hilsen deres i Kristus, Astrid og Kjell Arne Johansen,

Caixa Postal 161, 79900 Ponta Pora MT, Brasil.

Vår misjonskasserer er: Petter Berg, Lundgårdsvci 36, 1712 Valaskjold.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com