STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Korsets Seier 4. oktober 1996

 

PARAGUAY er PYMs «største» felt 

 

 Paraguay er det land i verden som har flest norske pinsemisjonærer for tiden.

Korsets Seier har vært på en reportasjereise i landet, og presenterer i dette og følgene nummer mye av det rike arbeid som utføres.

Da KS besøkte landet var det 23 misjonærer på feltet.

Det meste vi har hatt på lenge, sier Ingvald Skretting, som er feltrepresentant for den norske pinsemisjonen i landet. Det er en god blanding av unge og eldre misjonærer. Men de yngre misjonærene er i all hovedsak barn av de eldre misjonærene.

Byen Ypacarai er det naturlige senter for norsk pinsemisjon i landet, men også i Paraguay er Pinsevennenes  Ytre   Misjon først og fremst en utkantmisjon.  

 

 

Mye av arbeidet skjer  blant  indianerne over 40 mil fra Asuncion, og det er arbeid igang så langt som 60 mil fra hovedstaden.

Samarbeidet mellom de norske, svenske og danske pinsemisjonærene er formelt godt, men i praktisk virksomhet har de lite med hverandre å gjøre. Formelt er de registrert overfor myndighetene som hver sine selvstendige misjoner.

Selv om det gjennom årene har vært forholdsvis mange norske pinsemisjonærer i Paraguay, har den menighetsbyggende virksomheten gått relativt sakte. De fleste menighetene er på under 100 medlemmer,  og den største menigheten i fellesskapet har ennå ikke 140 medlemmer.

For tiden er det 5-6 sosiale hjelpeprosjekt på gang. De fleste drives blant indianerne.  

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com