STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

                                                                                    

Dagen, Sverige / KORSETS SEIER,  lørdag 7. november 1981

 

Blomstrende radiosamarbeid i Paraguay

 

Maragareta Müller

 

Det pågår et blomstrende skandinavisk samarbeid i IBRAs regi i Paraguay. Den norske misjonæren Inge Bjømevoll står som ansvarlig leder. Man har bl.a. begynt med spesielle program for å nå kvinnene.

Misjonær Inge Bjømevoll som står som leder for det skandinaviske radiosamarbeidet i Paraguay, har sitt arbeid ca. 5 mil utenfor hovedstaden Asuncion i provinsen Caacupe. Der har han et nyrestaurert og utbygd radiostudio til sin disposisjon. I det sørlige Paraguay er pastor Esteban Laniec forstander for menigheten i Encarnacion. Hans hustru er dansk, og ekteparet har nå underhold fra pinsemenigheten Nykøping-Falster i Danmark. Fra Danmark kommer også regelmessige bidrag til IBRAs sendinger i det sørlige Paraguay. Foruten disse er pastor Osorio-Alderete, som er forstander for menigheten i Asuncion, engasjert i radioarbeidet sammen med misjonær Margareta Müller, som er utsendt fra Betaniamenigheten i Nyhem, Sverige. Gjennom dette samarbeidet dekkes så godt som hele Paraguay av evangeliske sendinger.

Informasjonstreff

Inge Bjømevoll bruker å samle dem som er engasjert i radioarbeidet fra hele Paraguay til informasjons og samordningstrcff. I en slik samling i april ble de første skritt tatt til spesielle kvinneprogram. Kvinnene er en svært aktuell målgruppe ettersom de står på en svært utsatt plass. Hjemmene holdes ofte sammen av kvinnene. Mennene flytter ofte til forskjellige arbeidsplasser. Da oppstår lett nye kontakter og løse familieforbindelser. Meningen er å nå Paraguay-kvinnen på deres eget nivå. Blant de ansvarlige for disse programmene er Inger Johanne Bjømevoll og Margareta Müller.

I juni var man igjen samlet for å drøfte nye programmuligheter. Også andre

 

samarbeidsspørsmål ble tatt opp. Margareta Müller forteller om ytterligere en

treff i august, der venner fra forskjellige kanter av landet var samlet. Til stede var pastor Marcos Moragas fra Filadelfiamenigheten i P. J. Caballero i nord. Fra den sørlige delen av landet kom pastor Esteban Laniec. Juan Osorio kom fra hovedstaden. 

Det ble et seminar for vår felles, store interesse, nemlig evangelisasjon gjennom radio, skriver Margareta Müller i sitt brev til hjemmemenigheten. IBRA Radio i Skandinavia hadde stilt seg svært positiv til denne samlingen, og det var derfor den kom i stand.

Inge Bjømevoll delte med glede og inspirasjon av sine kunnskaper og gav oss praktisk orientering. De fleste av oss var svært lite orientert om disse tingene, derfor var disse dagene til stor hjelp for oss. Kristen radio er en fantastisk mulighet til å nå ut med budskapet!

Mange interessante spørsmål ble behandlet. En dag besøkte vi den lokale radiostasjonen i Caacupe.

Hver kveld hadde vi evangeliske møter der deltakerne talte. Søndagen som kom med regn noe som trengtes etter en tørkeperiode, ble benyttet til innvielse av det nyutvidede studio. Etter korte taler med takk til Bjømevoll for hans fine innsats, gikk vi inn i studio der pastor Juan Osorio nedba Herrens veldignelse over lokalet og arbeidsinnsats. Vi opplevde et sterkt åndelig fellesskap.

Vi er lykkelige over det felles instrument som radioen er for å evangelisere et vidåpent Paraguay, og vi ser med glede fram mot lignende dager under mottoet «Kristen radiovirksomhet», sier Maragareta Müller fra Asuncion til slutt. 

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com