STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

                                                                                    

Korsets Seier 1993

 

Paraguay:

 

Allsidig virksomhet med gode resultater

 

Paraguay er det feltet i Sør-Amerika hvor norsk pinsemisjon har flest misjonærer idag. Misjonærene står i mangeartede oppgaver, men fra de fleste stedene kommer det rapporter om at Guds rike er på frammarsj.

Luisa og Kjell Kvarstein forteller at i Tobati har man hatt et godt virkeår. Menigheten har døpt 19 under året, og 17 ble døpt på en gang! I 1992 har menigheten økt fra 36 til 56 medlemmer. Konkrete helbredelser har også funnet sted.

Gunvor og Josef Iversen forteller at dåpsvannet i Villarrica også har allerede vært i bevegelse i 1993, og at flere nye venner skal ønskes velkommen til menigheten i neste menighetsmøte.

Fra Ciudad del Este, Hemandarias og Puerto Presidente Franco rapporterer Kjellaug Palma Sjølund at hun har 154 bibelstudenter, og at det har vært mange vekkelseskampanjer  og  bamemøter rundt omkring i landet.

I Paso Cadena fullførte 99 av 121 elever skoleåret ved skolen som misjonen driver. 77 var indianere og 22 mestiser. På klinikken var det 1700 konsultasjoner og 10 fødsler, og hele 869 barn var til behandling.

Misjonærene Henny Marie Rasmussen samt Inger Johanne og Inge Bjømevoll forteller at 99 familier eller enslige fikk hjelp gjennom misjonens jordbruksprosjekt. 

Pinsemenigheten i Paso Cadena driver en jevn virksomhet. Det er en indianer,

 

to paraguayere og en nordmenn i eldsterådet. Så til tross for at menigheten ligger noe avsides, kan man ikke klage på det internasjonale miljøet! Det er 35 aktive medlemmer i menigheten, og det er noenlunde det samme som året før, skriver Inge Bjømevoll.

Anne Lise og Ole Johs. Jorud, Anna Strømsrud og Gunvor Westgård rapporterer fra Curuguaty, der det er startet arbeid på flere steder.

Det har vært dåp fem ganger i løpet av året, og 24 nyfrelste er tillagt menigheten.

— Selv om det er åpenhet for Guds ord på de fleste stedene, møter vi også trusler av forskjellig karakter. Vi hører om overfallstrussler rett som det er, og pastoren vår er blitt overfalt og frastjålet motorsykkelen. I Fortuna har man lenge truet med å forby evangeliske møter, og i slutten av året måtte vi innskrenke arbeidet på grunn av dette, sier de.

Også Elsa og Gunnar Pettersen i Pedro Juan Caballero og Eva og Candido Figueredo i Yby-Yau kan rapportere om et aktivt virkeår. Pettersens forteller at de ikke opplever den helt store framgangen der de arbeider ved den brasilianske grensen, men det er da mennesker som kommer og søker frelse.

Og i Yby-Yau i Nord-Paraguay er 19 venner døpt og lagt til menigheten i 1992. Menigheten har 9 utposter og 19 ukentlige møter. 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com