STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

     

Korsets Seier abril 1997

Rapport fra Paraguay:

 

Gleder seg til økt samarbeid

 

ODDVAR JOHANSEN 

                                                                          

Vi er takknemlige for den store innsats Pinsemenighetenes Ytre Misjon i Norge har gjort i Paragauy gjennom mange år. Men nå tror vi at vi går inn i en ny tid, der samarbeidet vil utvikles i takt med at den nasjonale kirke blir mer og mer selvstendig.

Det sier pinselederen Ramon Estigarriba fra Ypacarai i Paraguay, og forstander for en av de største menighetene norsk pinsemisjon samarbeider med i landet.

Nå er han igjen tilbake i sitt hjemland etter flere uker i Norge, der han besøkte mange «Paraguay-menigheter», og møtte pinsevenner i byer og bygder. Noe av det siste han fikk oppleve var Latin-Amerikakonferansen i Heddal. Der gir bl.a. generalsekretær Reinert O. Innvær hardt ut for en bedre tilnærming mellom misjonen og den nasjonale ledelse i de forskjellige land. Et signal som Ramon til sin store glede fanget opp.

Ønsker misjonærer

Paraguay er det land i Latin-Amerika hvor Pinsemenighetenes Ytre Misjon (PYM) har flest misjonærer for tiden. Men det ser ikke ut til å hindre dem i ønsket om å få flere.

Vi ønsker fortsatt flere misjonærer velkommen, men vi ønsker at de skal falle inn i den nasjonale kirkes arbeid, slik at vi kan føle at de virkelig er til hjelp for oss, sa han. Og mente at det store behovet nå ikke først og fremst er prosjektmisjonærer, men misjonærer som kan gå inn i de store oppgavene med undervisning og evangelisering sammen med de nasjonale vitnene. Med bakgrunn i disse ønsker er jeg veldig glad for de signaler som ble gitt i konferansen, sier han til Korsets Seier.

 

 

Besøket i Norge var Ramon Estigarribas første, men han kommer gjeme tilbake. Han har nemlig likt seg svært godt i landet hvor misjonærene kommer fra.

Vi har besøkt for det meste mindre menigheter, og forsamlingene har ikke vært så store. Kanskje hadde jeg ventet å se mer folk på møtene, og noen flere ungdommer. Men jeg er grepet av å merke den nød disse eldre menneskene har for å vinne mennesker i bl.a. mitt eget land. Der har vi mye å lære, sier han.

44 menigheter

Pinseretningen Ramon er med i lederskapet for består av 44 menigheter og virkesteder er spredt over store deler av landet. Tilsammen er de ca. 700 medlemmer, men det er tegn som tyder på at tallet vil øke i de kommende årene. Flere steder vokser menighetene.

Det er ikke bare forholdet mellom misjon og menighet som skal utvikles. Også forholdet mellom menigheten bestående av paraguayere og de menigheter som består av indianere skal lære seg samarbeidets kunst. Og det er en utfordring som man ennå ikke har kommet i mål med.

- Skriv at jeg er takknemlig for det Norge har gjort i vårt land. Små menigheter har sendt store misjonærer, og vist kjærlighet til et folk på andre siden av kloden. Det hadde de ikke behøv å gjort, men det sier mest om dere, sier Ramon Estigar-riba.

Bildet: Ramon Estigarriba sammen med misjonær Lars Førland. 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com