STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier, 1. mars 1996

 

Jublende dåpsmøte ! Paraguay

 

 

Astrid Ringsås

  

Troperegnet nærmer seg, skyene er tunge og svarte på himmelen. I en liten landsby midt i Paraguay står en flokk mennesker rundt et basseng i bakgården til misjonærboligen. Det er menigheten Filadelfia i Atyra som skal ha dåpsmøte.

Lokalet er like ved, men dåpskum mangler. Da går det fint an å døpe i et basseng. Misjonær Kjell Kvarstein står i vannet og venter på å få døpt de to dåpskandidatene, som like før har vitnet så glade, for endelig å ta skrittet å gå dåpens vei. En stor seier for en liten menighet som har kjempet i mange år og nå opplever en rik tid.

Bønn for kandidatene

Forstander Jorge Meza står ved bassengkanten og ber for den enkelte dåpskandidat. Hele menigheten står rundt og ber, de også, og synger av full hals: «Så herlig å få gå i Mesterens fotspor...» Men noe er i gjære, det er en forventning over forsamlingen. Er det for uværet som snart bryter løs over oss? Eller... Den siste kandidaten er døpt.

 «Er det noen flere som her og nå vil la seg døpe?» spør Kjell, «som har sett og hørt og nå vil bli døpt? Som har bestemt seg og ikke vil vente til neste anledning.

 

Slik du står, i de klærne du går i. Ja, nå kan du følge de andre i dåpens grav. Vannet er her, vi er her ennå, ingenting kan hindre deg. Hvis du vil kan det skje i Jesu navn.»

Flere kommer

Med en gang bryter en kraftig dame i 35-årsalderen seg fram blant de som står der. Hun er den første, i egne klær og med en bestemt mine: «Ja, jeg vil la meg døpe i kveld.» Men hun er ikke den siste. Etter henne kommer enda en dame, så en til, og så kommer to menn, en ungjente og en eldre mann. For en fest! For en seier! For en glede! Menigheten er i «kok».

Guds nærvær er så sterkt, selv barna merker det og spør: «Hva er det som skjer, mamma? Hva er dåpen egentlig?»

En ung dame faller om i gresset, i Guds nærhet, svært få tørre øyne er å se, bønn og lovsang stiger opp til himmelen.

Forstanderen Jorge prøver å avslutte møtet etter hvert. Men lovsangen vil ingen ende ta.

Til slutt er det troperegnet som ikke lar vente på seg lenger, og forsamlingen bryter feststemt opp og dra til sine hjem. Gud er god. Han lever! 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com