STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

 

Nytt fra Paraguay oktober 2008

 

Sendebrev fra Brit-Lajla og Rudolf

Oktober 2008

 

 

Kjære venner!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igjen har kan vi få sende litt informasjon fra arbeidet i Paraguay. I juni var vi tilbake i landet. Rudolf skulle da på vegne av PYM følge opp bokprosjektet som er i gang ved et kristen fakultet i Asuncion.

Vi kom til Paraguay sent lørdag kveld den 14. juni, og neste morgen dro vi til menigheten i Roque Alonzo, der vi bodde tidligere. Overraskelsen var stor over at vi plutselig dukket opp. Etter møtet samlet alle vennene seg hjemme hos Alba og Juan, og vi fikk spandere en deilig grill. På denne tiden er det kalt, men i sola var det deilig og varmt.

Arbeidet som skjer på faktultetet, synes jeg er svært interesant. Det samles inn fortellinger fra indianerne selv, og settes sammen til lesebøker, omtrent som det er i skolen i Norge. Det arbeides i tre språkgrupper. Leder er Almidio Aquino, en kjent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

guarani-forsker i Paraguay. KLIKK her kan du se og høre ham! Han, sammen med personalet, både på fakultetet, og innsamlerne rundt omkring på indianerboplassne, gjør en flott og svært viktig jobb!
Rudolfs oppgave er å være kontakt-leddet mellom fakultetet og PYM, og støtte dem administrativt.
Det var ca 10 dagers arbeid på fakultetet. Deretter dro vi på besøk i indianerkoloniene sammen med Anne Lise og Ole Johannes Jorud. Først var vi i Paso Cadena. Det var trivelig å treffe vennene der. Flokken har økt betydelig, ved at mange unge har sluttet seg til menigheten.
Den videregående skolen hadde fått en datamaskin, og den ble satt opp for dem. Likeså hadde vi med en god del medisiner til den lille klinikken i Paso.  Her kan du se endel bilder fra turen.

 

Så dro vi til ache-kolonien, Kuetuvy. Der holdt de på å bygge ny skole (finansiert av menighet / NORAD). Arbeidet var beregnet å bli ferdig ut på høsten. Det er virkelig flott at vi kunne realisere dette.

Så dro vi til Fortuna. Der deltok Rudolf i møte med prosjektkomiteen i området. De planla innvielsen av en skole i en annen koloni, samt bygging av andre skoler rundt omkring. Det var tydelig at dette var en velfungerende komite.

 Lørdag kveld var vi på møte sammen med vennene i Fortuna. Mange unge er kommet med også her, så optimismen var stor.

På tur hjem, stoppet vi i Natal, nord i Brasil. Det var deilig med varme igjen, etter nesten 14 dager med Paraguay-vinter (ned i 2 - 3 grader om natten). 

Vel hjemme igjen, fikk vi besøk av Elisabeth, David og barna fra Mosambik. Det var utrolig flott å få være sammen igjen. Etter ferien dro de tilbake til Maputo for enda et arbeidsår.

De gjør virkelig en flott jobb der! KLIKK her, så kan du lese siste "Nytt Håp" fra Mosambik!

I høst har vi jobbet med boken om Anna Strømsrud: "Med Bibel og moped i Paraguays jungel". Det er Oddvar Schjølberg som har skrevet boken. Han ble ferdig med utkastet før Anna døde, slik at hun fikk sett det. I ettertid har Ole Johannes Jorud, Gunvor Westgård og Rudolf gjort korrektur, samt at det er laget et tillegg om PYMs arbeid i Paraguay. Alle norske utsendinger er listet opp, og det er kort beskrevet hva de arbeidet med. Vi synes det er blitt en flott bok, og vi håper at du kjøper den! Du finner omtale og bestilling HER!

Rudolf var 10 dager i Paraguay i september. Han reiste sammen med Eli Bjørnebråten fra PYM-kontoret, og planen var å reise først til Paraguay, og deretter til Bolivia for et bistands-seminar. Vi fikk gjort arbeidet på fakultetet, men seminaret ble avlyst på grunn av uroligheter i Bolivia.
Dermed ble det tid til en kort tur til indianer-koloniene. Forstander i Filadelfia i Roque Alonzo, Gregorio Rodrigues var med til Fortuna, og Ignacio Gimenez var med til Paso Cadena, og vi fikk besøke noen venneflokker.
Kort tid etter at Rudolf kom hjem, fikk vi høre at høvding Julian Caballero i Paso Cadena (Tekoha Pora) var blitt påkjørt og svært skadd. Han måtte amputere ett ben, og operere det andre. Vi har hjulpet han endel via Sykekassen vi har. I tillegg har vi i år hjulpet mange andre syke gjennom året.

I oktober ble Latin-Amerikakonferansen avviklet på Sandnes, og det var kjekt å treffe venner som er opptatt av det samme: "Videre med Herren i Latin-Amerika".
Den 21. juni 2008 var det femti år siden PYM startet arbeidet i Paso Cadena. Rudolf hadde et lite foredrag med bilder fra den tiden,
og det kan du se HER:

Vi ønsker dere Guds rike velsignelse!

 

Med vennlig hilsen

 

 

Postadresse: Hagaveien 50, 3271 LARVIK

E-post: rudolf.leif.larsen@lf-nett.no

Midler kan sendes slik:

Sykearbeid i Paso Cadena
v/Rudolf Leif Larsen
Hagaveien 50
3271 - LARVIK

Konto 1594 29 62 026.  Merk sendingen med ”Arbeid i Paraguay”

 

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com