STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Brit-LajIa og Rudolf Leif Larsen Casilla de correo 1670 ASUNCION PARAGUAY

 

Atyra 02.05.85

 

Kjære venner!

 

"Derfor,hvis noen er i Kristus,er han en ny skapning". 2.kor.5:17

Guds rike fred,og takk for sist! Faktisk har hele fem mnd gått siden siste sendebrev i des 84. Vi takker så hjertelig for alle brev som vi fikk til jul. Dere skal vite at de er kjærkomne! Vi har det fortsatt bare bra her i Atyra. I skrivende stund har vi fått vinter, med temperaturer på 8 - 10 gr om morgenen, men så snart solen kommer fram, blir det fort varmt. Men det er jo deilig med lavere temp., selv om det på mange måter er lettere når det er varmt i været.

Det er vel riktig at vi gir et lite resyme over de siste 5 mnd.. Julen ble feiret på vanlig vis. Julaften var vi sammen med fam, Hjelpedahl (lærere) og Lisbeth Bjervø (lærer). 1.juledag var det julefest, og selv om det ble en heller regnfull dag, var det omkring 45 stk samlet. Nyttårsaften feiret vi sammen med vennene.Det ble laget noe godt, og det er da alltid asado (grillert kjøtt) og en spesiell drikk, og ved midnattstid var vi samlet til møte, utdeling av medlemskort. Det tilhører nå ca 20 venner. Menigheten er alså ikke stor, men da vi kom var det bare noen få som kom på møtene, mens det nå som regel er 30 - 35 paraguayere. og i tillegg de norske, så vi er ganske mange samlet.

Siden september er 9 døpt og tillagt menigheten her i Atyra. Det er fremdeles Flaminio Mesa som hjelper oss her i arbeidet. Riktignok harr han måtte redusere endel til fordel for arbeidet å Ypakarai.

Januar er jo også feriemåned, så da tar vi en 11 dagers tur inn i Brasil sammen med Astrid og Roald Jensen og fam. Hjelpedahl.

På bildet ses forsiden av internat- leiligheten. Selve internatet er til høyre for bildet. Det er Ruben som kommer løpende.

 

 

 Lokalet ligger rett over vegen fra skolen.Det rommer ca l00 pers og har et mindre rom til overnatting etc..

Sist i januar var det ungdomsleir. Omtrent 80 unge var da samlet til en ukes bibelstudium, bønn og møter, og det var mange som fikk et møte med Herren. Birger Sandli hadde hovedansvaret for studiene, mens jeg (Rudolf) hadde noen timer på guarani.

Vi hadde jo gleden å ha sammen med oss mange nyfrelse unge indianere fra en koloni i nord/øst.s

Skolen startet opp igjen den 18 feb.,så da var det full opp å gjøre på internatet.Ved påsketid var skolen stengt i 14 dager, så da var vi i Paso Cadena.og det var gildt å treffe vennene igjen,og være sammen med dem på møtene.

Vii planlegger å dra til Paso Cadena i juli/aug., når nye overtar etter oss.

Kan jo ellers nevne at menigheten her i Atyra er utpost sammen med vennene i Tobati under Ypakarai, og vi er 4 stykker som har ansvaret: Ramon Estigaribia, Flaminio Mesa, Maximino Velasques og jeg, Til slutt: hvem kunne tenke seg å hjelpe unge med kall på bibelskole. Vi har f.eks Favian, en ung gutt som virkelig går med et levende kall, og vi ville gjerne hjelpe ham på de amerikanske pinsevennenes bibelskole i Asuncion. Han avslutter nå colegio (gymnas), og er meget ivrig med i møter og radioprogrammer (faktisk er han ansvarlig for svært mange av programmene ~ se KS nr 10).

Han vil gjerne begynne først på 1986, og det koster omkring 500 kr mnd. til opphold.

Og det er ikke bare han. Vi ser det som en stor utfordring å gi disse unge en solid bibelkunnskap slik at de kan føre menigheten videre. Skulle noen ha lyst til å hjelpe, så skriv til oss.

Med hjertelig hilsen

 

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com