STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Paso-Cadena                                                                     nytt

 

Han satte noen til apostler,

noen til profeter,

noen til evangelister,

noen til hyrder og lærere.

Han gjrde det for å utruste de hellige.

Ef 4: 11 12

 

Sendebrev no 3 / 1986

 

KJÆRE VENNER!

Guds rike fred!

Så er det på tide igjen å sende et "livstegn" fra oss her i Paso Cadena. Siden siste brev har vi fått vår igjen, og sommeren står vel like om hjørnet. Barna har vært hjemme hos oss både i juli og nå siste 14 dager nå i oktober. Samtidig har vi måttet gjøre en forandring. Vi har leid et lite hus i Atyra, så nå bor Br i t-La j l a sammen med barna der, mens jeg er pendler: 14 dager i PC, og 14 dager i Atyra. Når jeg er i Atyra, avløser Maximino Velasques meg i PC, og jeg tar del i arbeidet i menigheten her. Vi fant nemlig ut at barna har vært nok mange år på internatet. Ruben helt fra 2 klasse. Han går nå i 8.. Elisabeth går 10, og kombinerer det med noen fag på gymnaset hei i landsbyen og det går greit. Ellers så er det nå bestemt at Maximino Velasques m/fam. skal overta etter oss fra juni 1987. De flytter oppover i januar, for å være sammen  med oss for å bli kjent med arbeidet. Vi er meget glad for at det ble denne ordningen, for Maximino er en mann vi kjenner godt, og er en stabil troende, og skulle passe godt til dette arbeidet (administrator). Det var jo han som ledet selve byggingen av skolen i PC. . Den 12. oktober ble Eulalio Garcete innsatt som forstander for menigheten i PC. Han og kona, Rosa, har jo vært der mange år, og kjenner både arbeidet og folket, og vennene valgte alså ham som leder, og vi tror det skal gå godt. Ellers så er jo Rosa styrer på skolen, og Eulalio underviser også der, så jeg tror det skal gå greit å kombinere skolen og menigheten.  

Til innsettelsen kom Lars Førland, Elaminio Mesa (forstander i Ypacarai) og Ramon Estigarribia. Det ble en fin helg, og på søndag formiddag var lokalet ganske fullt.

 

 

Kan ellers fortelle at vi nå har tre gutter som går på skole: Sebastian Benites på realskolen i Ypacarai, Victor Caballero på realskole i Fortuna, og Luciano Cuba går på et hjelpepleierkurs i Hernandarias. Meningen er jo at disse skal komme tilbake til PC for å arbeide i skolen, på klinikken, og ellers hvor det måtte trenges. Men det er å beklage at vi ikke har en utdannet sykepleier i PC fra juni neste år, for det trenges virkelig. Det er jo ca 130 km til lege, så da kreves det endel av de som er på stasjonen. Dog skal vi lære opp så godt vi kan både Maximino og Luciano, men det er jo grense for hva en kan få til på noen få mnd..

Ellers så fungerer bibelskolen i PC som tidligere. Kan også fortelle at Vidal Araujo fra Itaugua har hjulpet oss i noen mnd.. Det gjelder både i praktisk arbeid og i menigheten. Fra fredag til mandag er han i Santa Ana og tar hånd om arbeidet der. Der er nå noen troende, og spesielt i Gullon Portrero er det svært lett å samle folk, men det mangler enda mye på et virkelig gjennombrudd der. Vi skal nå ha en kampanje der, og håper det skal resultere i noe.

Ellers så har vi fått mere forsterkning her i Paraguay, idet Gunvor og Josef Iversen er kommet ut til ny periode, og vi venter sist i denne mnd. at Aina og Oscar Delgado skal komme for å gå inn i det evangeliske arbeidet ett eller annet sted. Og det trengs virkelig forsterkning, så det er godt at disse kom.

 

Dermed står det igjen å takke for forbønn og all økonomisk hjelp i arbeidet. Må Herren velsigne rikelig igjen!

 

Atyra den 21. 10. 1986

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com