STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

                                                                                    

  Korsets Seier 13. April 1975

Ruth og Anna til Paraguay

 

Ruth Haug

Jeg ble frelst i barneårene og dopt i 1957. En stor takk fyller mitt hjerte for Herrens bevarende makt. Alt i 16-årsalderen ble jeg klar over at Herren kalte meg til misjons-tjeneste. Jeg har siden da prøvd å skyve dette fra meg fordi jeg har sett på min egen svakhet og udugelighet. Etter å ha fullført jordmorskolen i 1964 reiste jeg til Finnmark, men Herren fortsatteå kalle til tjeneste. Jeg fikk erfare Salme 139: ,,Og vil jeg bo ved havets ytterste grense, så forer også der din hånd meg. Og din høyre hånd holder meg fast." Det var heller ikke lett å komme til Volda med et misjonskall. Jeg fikk oppleve at menigheten i Eben Eser var en brennende misjonsmenighet som ofte bad for sine misjonærer.

Nå har jeg kapitulert for Guds kall. Jeg fikk de samme ord som ble talt til Gideon: ,,Gå av sted sa sterk som du er, har jeg ikke sendt deg!''

Siden da har Herren lagt alt så godt til rette for meg. Når jeg nå skal få reise til Paraguay, er jeg viss på at han som har kalt, også vil dyktiggjore.

Vær med og be for folket der ute at Guds rike må gå fram, og hans ord må få makt. Jeg er takknemlig for all forbønn.  

 

 

 Anna Mjåland

Jeg tror misjonsarbeidet har vært i mine tanker helt siden jeg var barn. Jeg er vokst opp i et kristent hjem, søndagsskolen og misjonsmøter er blant det forste jeg kan huske.

Etter at jeg var ferdig med sykepleien og jordmorskole, ble jeg døpt hjemme i Åseral i 1967.

Tanker om å tjene Gud på misjonsmarken skjøv jeg ofte til side, jeg syntes å være så udugelig på alle måter til en slik oppgave. Nå gjorde Gud det slik at jeg måtte ta et valg. Flere venner lovte å stå bak meg økonomisk dersom jeg ville reise med ut til Paraguay. Jeg kjente til min undring at det kallet jeg bar på, kom levende for meg.

Siden har jeg fått oppleve å gå i ferdiglagte gjerninger. ,,Herren skal stride for eder, og I skal være stille," 2. Mos. 14, 14. Det er et ord som stadig har kommet for meg. Jeg reiser ut med stor takk til Gud Tror at han kan bruke meg som ingen ting er. Takk også til alle dere som har vært med å muliggjore utreise til Paraguay. Jeg er takknemlig for all forbønn.

 

 

ANBEFALING

Ruth Haug og Anna Mjåland Ruth Haug. tilhører menigheten i Eben Eser, Volda, hvor de har vært bosatt og i arbeid på sykehuset her. Menigheten har i den tiden lært å kjenn dem som helhjertede og gud fryktige søstre. Deres ferd på arbeidsplass og i menighet har vist at de ønsker å tjene Guds sak. De har tidligere vært sammen i arbeid på sykehus i Båtsfjord og Hammerfest og deltatt i virksomheter på de forskjellige steder på er måte som har gitt dem tillit og respekt.

Det er stor glede for menigheten å gi dem vår enstemmige og uforbeholdne anbefaling i den gjerning de nå skal gå inn i. Med sitt milde sinn og fine vesen vil de være gode representanter for evangeliets sak i Paraguay som de har vært her i Norge. På forunderlig måte har det lagt seg til rette med reisemidler og underhold. Menigheten i Eben Eser vil da stå som deres utsendermenighet uten å ha noen økonomiske forpliktel- ser.

De midler de nå får inn, vil gå til arbeidet de skal drive der ute, og det er mange behov. Vi håper sammen med andre å få lykke til å hjelpe til med midler til virksomheten etter som behovene melder seg. Våre søstre vil la alle regnsskaper gå gjennom menighetens misjonskasserer som nå også blir deres kasserer. Det er Ola Rette, Storgt. 38, Volda. Postgiro 323 922.

Vi gleder oss over å stå bak disse to kjære søstre og er sikker på at de vil bli til velsignelse for arbeidet i Paraguay.

For menigheten Eben Eser, Volda,

Rolf Erik Janøy

Forstander

Ola Reite        John Jørgensen Einar Åslid        Fritjov Iversen

(eldste)

Det er en glede for oss at misjonsfeltet i Paraguay skal få forsterkning ved søstrene Ruth Haug og Anna Mjåland. Vi vet at behovene er store, og misjonærene er sterkt presset med arbeid. Vi er glad for at det har lagt seg til rette slik at våre venner kan komme ut. Vi tror at de skal bli til rik velsignelse med sin gode erfaring og åndelige utrustning sammen med sine kunnskaper i helsestell. Vi ønsker dem begge Guds rike signing og lykke til i arbeidet.

For Pinsevennenes Ytre Misjon,

Erling Andreassen

formann i arbeidsutvalget for Sør-Amerika

Hans Svartdahl

misjonssekretær

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com