STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

KORSETS SEIER, 3. desember 1969

Gunvor og Ingvald Skretting til Paraguay

For alt det som er født av Gud, seirer over verden; og dette er den seier som har seiret over verden, var tro. l Joh. 5,4.

 

Her ser vi at når vi er kommet til troen, seirer vi over verden. Tenk for en mektig Gud vi har!

Det er en stor glede for meg at jeg skal få være med å bringe fredens og 1ysets evangelium ut til hedenskapets mørke. Jeg føler meg fattig, men jeg vet at Gud vi1 gå med og stadfeste sitt ord.

Det står i en sang: ,,Jeg er en seiler på livets hav, på tidens skiftende bølge. Den Herre Jesus meg kursen gav, og denne kurs vil jeg folge."

Det er godt å kunne hvile i dette at det er Jesus som har stukket ut kursen for oss, og når vi går ut på løftene så vil han være med.

Så vil jeg be dere så varmt som jeg kan: Be for Paraguay og oss, at Herrens sak må ha framgang og at mange sjeler må bli frelst: for tiden er knapp for Jesus kommer igjen.

Deres i Kristus,

Gunvor Skretting.

 

Da hørte jeg Herrens røst: Hvem skal jeg sende, og hvem vil ga for oss? Da sa jeg: Se her er jeg, send meg. Esaias 6,8.

Jeg er Gud takknemlig for at jeg har fatt nåde til å si ja til kallet. Helt siden jeg ble frelst som 11-åring har jeg følt noe spesielt for misjonen, men det var i 16-17 årsalderen at jeg ble klar over at Herren ville bruke meg ute på de store høstmarker. Jeg sa nei gang på gang, kom med unnskyldning på unnskyldning, men priset være Herren, han gav ikke opp å kalle, og en dag fikk jeg si som Esaias: Se her er jeg. send meg.

Det er stor nåde at jeg skal få gå ut til Paraguay, til et folk som lever i et stort mørke, og være med å forkynne evangeliets forløsende budskap. Det som løser bundne og setter plagede fri.

Så vil jeg be dere, kjære troende venner, om å huske oss og Paraguay i deres forbønner om at Herrens sak må gå fram Og at sjeler må bli frelst før Jesus kommer.

Deres for Paraguay

Ingvald Skretting.

 

ANBEFALING!

Samtidig med at menigheten besluttet å sende Laila Grønning til Pakistan, bekjentgjorde det unge ekteparet Gunvor og Ingvald Skretting sitt kall til Latin-Amerika, nærmere bestemt Paraguay.

Menigheten stod grepet til tårer over Guds underlige veier.

Vennene Skrettings er stillferdige og gudfryktige og har hele menighetens tillit. Søster Gunvor arbeider på Sandnes sykehus og tar med seg lærdom ut til et folk i nød. Ingvald Skretting er udannet i elektrikerfaget og har tatt sin svenneprøve. Dette kommer også godt med ute på misjonsmarken, hvor det mangler både åndelig og materielt lys. Det er gripende at unge mennesker med store muligheter til å tjene penger her hjemme,  forlater  et  vakkert nybygd hjem og gode kår for å gå ut til et land med fattigdom og nød til alle kanter. Det underhold en misjonær får på misjonsmarken etter våre forhold, kan neppe be traktes som lønn.

Herren skal lønne når målet er nådd.

Våre venner benytter tiden til forberedelse i spansk og engelsk.

Dersom det finnes noen menighet som kan komme inn i bildet med tanke på deres utreise, er vi takknemlige å høre fra dere. Vi kan anbefale dette kjekke ekteparet på det varmeste. Herren vel signe dem i ventetiden. Begge to er menighetsbarn.

 

Jonas Skjeggestad er misj.kass.

For menigheten Petter Skaug

 

 

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com