STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

                                                                                    

 Korsets Seier 12.juni 1974

 

Land Rover med sykebåre vil redde liv blant indianerne

 

Ingvald Skretting

Det er en mørk natt, klokken har passert midnatt, og alt er stille på misjonsstasjonen. Stillheten blir avbrutt ved at noen klapper i porten. Der ute i mørket står to ryttere, gjennomvåte av regnet. Hva bringer dem hit på denne tiden av døgnet? tenker vi og går ut Både mennene og hestene bærer preg av hard ridning i det stride regnværet. ,,¿Esta la doctora?", er det første de sier. Da vi svarer bekreftende på dette, får vi følgende historie.På grunn av familieproblemer er en mann blitt stukket  ned  med  kniv,  og spørsmålet er om vi kan hjelpe øyeblikkelig. I løpet av kort tid er Land Roveren klar, og sammen med søster Palma setter vi oss i bevegelse mot den lille landsbyen Santa Anna, som ligger 10 km unna. Uten Land Roveren hadde det vært umulig å ta seg fram på de sleipe, dårlige veiene som vi har i Paso Cadena.

Vi kommer fram og finner huset der den sårede ligger. Han er i meget dårlig forfatning. Kniven har gått rett gjennom lungen og er kommet ut i ryggen. Utenom dette store har han også to mindre knivstikk. Søster Palma gjør alt hun kan, men hun skjønner straks at her må legehjelp til. Ved intravenøs  behandling  kvikner mannen såpass til at vi tror han kan klare turen til nærmeste lege. Det er bare en bil som kan  ta seg fram på de veien  vi har, og det er Land Roveren. Pasienten flyttes over i den. Her er det ikke plass til båre, så den syke må ligge å en madrass på golvet, med føttene oppetter veggen. Samtidig med oss, starter en traktor som skal hjelpe oss på de ca. 40

 

kilometer lange bilturen. På de verste stedene ved elven Monday setter bilen seg fast. Vannet står her så høyt at det mangler lite på at det går  inn på bilgolvet Men ved traktorens hjelp kommer vi fort videre. Når vi kjører opp foran legeboligen, viser det seg at legen er bortreist, og det blir nødvendig å kjøre pasienten nye 140 km, men her overtar heldigvis en ny bil transsporten.

Det ble berget et menneskeliv den natten, og mannen er nå tilbake hos sin familie og er etter omstendighetene i bra form.

Vi takker Gud for den lille Land Roveren som vi har, men vår inderlige ønske denne natt som så mange andre ganger. Om vi hadde natt en stor Land Rover med sykebåre! Arbeidet i Paso Cadena er i sterkt behov av en slik bil, vi stiller spørsmålet til hver en misjonsvenn: ,,Har du den kjærlig­het til Guds sak blant indianerne, at du vil gi ditt bidrag til en slik bil til Paso Cadena?”

Pengene kan sendes til misj.kass. Marton Kristoffersen, Skjæveland, 4310   Ganddal.    Bankgironr. 3260.30.65068.   Postgiro   nr. 65 479.

For arbeidet i Paso Cadena Gunvor og Invald Skretting

Vi vil så varmt vi kan, anbefal saken.

For pinsemenigheten Klippen, Sandnes Ragnar Pedersen forst

Misjonærene i Paraguay støtter ovennevnte opprop og håper mange vil være med og gi en håndsrekning.

Lars M. Førland feltrepr.

Arbeidsutvalget for Sør-Amerikamisjonen anbefaler opp­ropet på det varmeste. Vi forstår alle at dette er et behov som vi bør gjøre alt for å dekke.

Erling Andreassen formann

 

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com