STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

                                                                                    

 
Gunvor
  og Ingvald Skretting
4156 Mosterøy

Mosterøy julen 2003

Kjære misjonsvenner og støttepartnere.

 

Kan jeg få noen ord alene med deg?, spurte høvdingen. Det skal du få svarte jeg, og tenkte mitt. Folk som stod i nærheten smilte og tenkte at nå ville han benytte anledningen og be om noe til seg selv. Det samme tenkte jeg….

Jeg var i Romero Cue og hadde vert med på innvielsesfest av den nye skolen.

I tillegg til skolen, var det bygget to lærerboliger og et hus til bruk for sykepleier, som en håpet ville besøke kolonien med jevne mellomrom. Vi hadde hatt en fantastisk fest, 165 kg kjøtt var blitt grillet, alle var mette og fornøyde. Alt dette takket være støtte fra misjonsvenner i Norge.

Under festen gikk tankene mine noen år tilbake. Da vi forsøkte å få innpass hos denne stammen. Men det var vanskelig. Medisinmennene stod hardt imot. De ville ikke ha skole og møter. Medisiner og mat var det ok at vi hadde med oss, men det var og alt.

Tankene mine gikk til evangelisten Martin som gikk de fire milene tilbake til Paso Cadena, meget sjuk, etter at noen hadde  forgiftet maten hans for så å jage han  ut av kolonien.

Nå såg jeg bygningene stå der som et bevis på at det nytter, bare en ikke gir opp!  Jeg visste at indianerbarna her, nå ville få en annerledes fremtid. En  fremtid som inkluderer evangeliet….

Jeg gikk litt for meg selv sammen med høvdingen for å høre hva han hadde å si. Det var et enkelt spørsmål han hadde, men det lå mye bak det: Ingvald, kan du ikke  hjelpe til slik at vi får bygget en kirke her, slik at noen kan komme fra menigheten i Paso Cadena og undervise oss………

 

 

Det er tre uker siden jeg opplevde dette. Jeg er vel hjemme i Norge etter to intense uker i Paraguay. Samtalen med høvdingen var et av høydepunktene jeg hadde under denne turen. Det forteller oss at det nytter. At evangeliets kraft  er i virksomhet, og at Gudsordet som er sådd ut spirer!

Menigheten i Paso Cadena har nå tatt ansvaret for at denne kolonien skal få besøk hver fjortende dag. Husk dem i bønn.

 

Året 2003 går mot slutten, vi takker Gud for det som vi har fått være med om. Og vi har sett at Gud har virket med!

Når det gjelder 2004, så er også oppgavene mange når det  gjelder Paraguays indianere. Vi har fått god inngang blant dette folket, og det gjør at mange kolonier henvender seg til oss med bønn om hjelp til å bygge skoler. Jeg har konkret henvendelser fra  fem kolonier om slik hjelp. Når vi vet at skolen er en av nøklene til å nå dem med evangeliet, så sier det seg selv at dette er noe vi bør satse på.

Ønsket  mitt er at vi skal kunne bygge en skole i året fremover, dette i samarbeid med Norad som vil stå for 90 % av utgiftene. De resterende  10 %  håper jeg på at vi i fellesskap skal kunne dekke.

Vil du fortsatt være med på dette kan ditt bidrag sendes til konto nr. 3201 27 87447      

Takk skal du ha og Gud skal velsigne deg tilbake.

 

La oss til slutt få ønske dere en fredfull  julehøgtid og et velsignet nytt år.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com