STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Hans Svartdahl forfremmet til evig hvile

18.11.2008 - Anne Lise Søvde / PYM

Lørdag 15. november ble tidligere misjonssekretær i PYM, Hans Svartdahl, forfremmet til evig hvile. Svartdahl ble 88 år, og han avsluttet den siste etappen av sin tjeneste på Bærum sykehus. Svartdahl var PYMs ansatte leder i 22 år og var 5 år misjonær i India.


Minneord av Generalsekretær i PYM, Bjørn Bjørnø.

Hans Svartdahl har betydd enormt mye for norsk pinsemisjon. Med erfaring som misjonær i India (1946-1951) og senere som PYMs misjonssekretær i over 22 år (1965-87), satte han sitt preg på misjonsarbeidet i flere tiår.

Hans hadde en brann for å vinne mennesker for Jesus Kristus. Det preget livet og tjenesten helt til det siste. I sin tid som misjonssekretær i PYM reiste han mye både innenlands og utenlands. Hans inspirerte til misjonsarbeid og misjonstjeneste på hjemmebane og viste stort engasjement for arbeidet ute.

 

 

Det er liten tvil om at han ble en farsfigur for mange av våre misjonærer. Hans hadde et varmt og vennlig vesen. Det falt naturlig for han å bygge gode

relasjoner. Hans brede erfaring som misjonær, bibellærer og forstander gjorde han til en god misjonsleder og en klok veileder.

Hans kunne være radikal når det var viktige spørsmål på dagsorden. Han kjempet for bibeltroskap gjennom hele livet. Han var en Israel-forkjemper i alle sammenhenger. Han hadde et genuint engasjement for å bevare en helhetlig norsk pinsebevegelse.

Gjennom sin tydelige profilering og helhjertede tjeneste, ble Hans en sentral profil i norsk pinsebevegelse. Han var elsket av dem som delte hans standpunkter og respektert av dem som tenkte annerledes. Ikke minst fordi han elsket sine medmennesker og hadde evnen til å skille person og sak.

Hans sin innsikt i Guds ord var unik. Han var et levende bibelleksikon. Han var en skattet bibellærer og forkynner. All hans forkynnelse var gjennomsyret av bibelsitater. Han elsket Bibelen og formidlet denne pasjonen for Guds ord i alle sammenhenger. Hans evnet å hente fram misjonsdynamikken som vokser seg tydeligere gjennom Bibelens bøker, og la alltid vekt på at Ordet skulle være fundamentet for alt misjonsarbeid.

Hjertet hans har sluttet å slå, men hans misjonspuls vil fortsette å leve i norsk pinsemisjon.

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com