STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

 

Sendebrev fra Rudolf april - mai 2013:

 

På prosjekt-kontoret i Paraguay (02)

 

Admn. sekretær Andrea og jeg

Denne gangen hadde jeg arbeids-møter med bare personellet på kontoret. De er nå inne i nest siste prosjekt-år, og vi gjennomgikk planer for 2014. Mange detaljer bli diskutert, Selvsagt blir mye ordnet via eposter og SKYPE-telefoner, men det er noe annet å sitte sammen å diskutere.

Et annet tema var en presentasjon av kurset "Anti-korrupsjon". Dette er jo et stort problem i Paraguay, og landet er svært langt ned på listen over korrupte land. Carter, landets nye president, har annonsert en null-visjon for korrupsjon. Det blir nok en svært vanskelig oppgave. Men det er visse ting som tyder på at Paraguay er på rett veg.

Det er også viktig for kontakten at vi treffes ett par ganger pr år. Jeg synes virkelig de gjør en strålende jobb. Det er Dr. Almidio Aquino som er leder for prosjektet.

Nå holder de på med bøker for småskolen. Stoff fra deres egne samfunn skal tilrettelegges pedagogisk, og det er en stor jobb.

Fjorten studenter får stipender fra dette prosjektet, og disse må følges opp hele tiden. Det er en stor utfordring for mange av studentene å komme inn i store skoler med mange studenter.

 

Å være indianer er ikke alltid like lett. Her foregår alt på spansk, og det er ikke like enkelt for de som har spansk som andre språk.

I tillegg planlegges og gjennomføres kurser for lærerne i indianerskolene. Basis for opplæringen er bøkene som prosjektet produserer. Dette er en viktig pedagogisk støtte.

Torsdag 9. Mai var det tid for å reise tilbake til Paraguay, sammen med prosjekt-kollegaer. Disse dagene var det demostrasjoner i Bolivia, med stengte veger og sinte demostranter, så vi var spente på om vi kom oss til flyplassen, men det gikk fint. Vi mellomlandet i Santa Cruz, og måtte vente der noen timer, før et TAM-fly tok oss til Asuncion. Turen tar litt under 2 timer.

Regnskapsfører Sintoa og leder Dr. Almidio Aquino

Fredag ble det en lang dag på kontoret. Vi gjennomgikk siste del av "Anti-korrupsjon-presentasjonene". Deretter  gjennomgikk vi forskjellig mht prosjektet, blant annet fremtidsplaner. Det er svært usikkert om vi kan fortsette prosjektet. Vi trenger å sikre egenandelen (12 % av kostnaden). Det er også usikkert om NORAD vil fortsette i Paraguay. 

Tilbake til hovedside

Neste side

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com