STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Til oversikten

På besøk i Curuguaty-området - februar 2014

 Rudolf Leif Larsen 

  

Den 21. februar dro vi til Curuguaty-området. Lørdag var vi i indianer-kolonien Fortuna. Vi var først på avslutningen for søndagsskolekursene som søndags-foreningen LIPPEN har hatt i Fortuna, med støtte fra Norge. Det hadde vært mange deltakere, både indianere og andre. 

LIPPEN driver et flott arbeid blant barna, og ukentlig har de kontakt med mer en 30.000 folkeskole-elever. De har mange barne-kampanjer rundt omkring, driver opplæring av barnearbeidere. Dette er et arbeid som virkelig trenger vår støtte! SE deres web-side HER!!!

På ettermiddagen var vi å "hus-besøk" rundt omkring. Det er ikke mange steder en praktiserer den gamle indianer-religionen, men vi besøkte en gammel dame i Fortuna som prøvde å holde liv i dette. Hun hadde et lite gudehus...et rom på størrelse med en liten garasje, med gresstak, men ikke vegger. På langveggen er det et slags alter, med noe stokker og et kano-lignende trau for å lage chicha (gjæret mais o.l.),

 

en alkoholholdig drikk som brukes på samlingene deres. Kona tok vel imot oss, og ville selge oss perlebånd laget av spesielle frø.  Deretter dro vi til kolonien Nueva Esperanza, og møtte noen av lærerne der. Dette er en rolig og trivelig koloni.

Søndag 23. februar besøkte vi ache-kolonien Kuentuvy. Da vi kom fram, var mange på møte, men vi møtte endel barn som var svært nysgjerrige på oss. Mange ville leie oss, eller sitte på fanget. Etterhvert kom vennene fra møtet, og vi fikk en trivelig stund sammen med dem. Disse indianerne er svært vennlige og imøtekommende, og det er trivelig å være sammen med dem.

Her har norsk misjon bygget skole, samt boret etter vann, og satt opp vanntår. I tillegg er det utarbeidet endel lærebøker, samt at ungdom har fått stipend til læreskole.

Ache-indianerne er virkelig flinke. Noen dyrker soya og annet i stort omfang, andre dyrker yerba (en slags te) som de eksporterer. 

 

 

Fra Curuguaty og Fortuna

 

 

Fra Ache-kolonien Kuentuvy

Alternativ tilgang::

Fra Fortuna og Nueva Esperanza

Fra ache-kolonien i Kuentuvy

Neste side

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com