STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

 Sør-Amerika-tur mars - april 2015: RIBERALTA

  

Vi planla å dra til Riberalta i 1981, men mistet alle pengene da banken i Paraguay gikk konkurs. Siden har vi mange ganger snakket om å besøke stedet, og nå kunne vi realisere det.

Den 18. mars fløy vi med Ecojet til Riberalta. Det er en ca 3 timers tur, med mellom-landing i Trinidad.

Riberalta ligger helt nord i Bolivia, ved Beni-flodens bredde, like ved stedet hvor floden Madre de Dios går over i Benifloden. (Se pilen. Blått strek viser flyruten - klikk på bildet for større kart). I 2010 ble folketallet anslått til 91 278.

Vi landet i Riberalta ved 15-tiden, og ble møtt av Ada Bjørfjell. Vi kjenner henne fra stevner i Nord-Norge på 60 - 70-tallet. Hun kom i 1965 til byen, sammen med sin mann, Jan. De fikk være med å starte opp et arbeid som i dag innbefatter 14 menigheter, skole og internat, etc.. Mange misjonærer har vært med i dette arbeidet, men nå er hun eneste norske som bor fast i Riberalta. Hun har ansvaret for et internat med 20 barn. Disse barna kommer fra forskjellige landsbyer rundt Riberalta.

Freddy Tudela, leder for FES, hadde ordnet med hotell for oss, og vi ble boende på et overraskende fint og billig hotell.

 

 

Beni-floden

Betania-menigheten

Ada tok oss med rundt i et par menigheter, og andre steder i byen, så vi fikk et godt innblikk i denne jungel-byen.

 

Her kan du lese mer om arbeidet i Bolivia:

http://lubolivia.pfa.no/

http://pymworld.com/bolivia/

 

Nedenfor finner du en liten film fra Riberalta,

 

Riberalta (10:41 min)

TILBAKE til oversikten

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com