STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

 Sør-Amerika-tur mars - april 2015: ATYRA og TOBATI

 

ATYRA

 

 

Å kjøre inn til Atyra, ca 14 km fra hovedvegen, er flott. Vegen går gjennom fine alleer, gress-sletter og bebyggelser. Det virker svært rent og ryddig. Så er da Atyra kalt for "Paraguays reneste by". Ved innkjørslen står en stilig portal (bildet ovenfor).

Vi besøkte først pastor-paret Rita og Jorge Meza (bildet).  De har nå vært noen år i byen (Rita er fra byen). Arbeidet har båret frukter, og det er en livskraftig menighet i byen. De har bygget nytt lokale, stort sett med egne midler.

Her ser du frontpartiet på kirken:

Filadelfia-kirken

Inn-gangs-partiet

 

Vi har jo mange kjente i byen, men det ble dessverre ikke tid til å gjøre mange besøk.

Vi dro da innom Antonia og Ovidio Perez. De var i butikken, så vi pratet litt med dem der. De sier at det er butikken som gir dem "levebrødet". Utfordringene har vært mange, blant annet flere innbrudd, hvor mye er blitt fratatt dem. Han forteller på videoen nedenfor fra et litt mer "sympatisk innbrudd".

Arbeidet på "Evangeliesentret" går godt, selv om det også der er utfordringer på forskjellig vis. De har fått kontakt med noen menonitter fra Chaco, som har gitt dem noen kyr. Målet er å produsere melk for salg. Det vil gi arbeid til klientene, og inntekt til sentret.

 

TOBATI

 

Vi kjørte til Tobati via Caacupe. Det er fin asfalt-veg som smyger seg oppover i fint landskap, langs Tobati-fjellene (bildet).

Menigheten ble grunnlagt i Josef Iversens tid, og det er Rosalino Ferreira som nå er pastor. Han er også leder for pinsesammen-slutningen de er en del av.

Menigheten holder på å bygge nytt lokale. På bildet nedenfor ser man taket. Resten mangler.

 

 

Rosalino kommer til Norge i september, og blir da med på Paraguay-strategi-dagen på Vanse. Han skal også besøke endel menigheter rundt omkring.

 

Nedenfor ser du to korte videoer fra Atyra og Tobati.

 

 

 

 Fra Atyra (6:39 min)

 

 

Vegen til Tobati (1:50 min)

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com