STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Årsrapport 2023 for daghjemmmet "Py'a Porã Renda"

 

Jørgen Claumann

Vi begynte 1. februar med forberedelsene til starten av året, hvor det også var én ansatt som sluttet. Dette førte til at oppstarten av skolen og barnehagen ble forsinket.

14. februar begynte alle. Vi startet med 50 barn, så økte det etter hvert til 58 barn.

Like etter vi startet fikk barna helseproblemer som smittet over på arbeiderne også. Det var luftveissykdom og chiquinguyas. Vi hadde da en vanskelig tid.

Vi byttet ut den gamle bilen med en ny. Denne gang har bilen bare syv seter. Prisen til bilen var samlet inn i Norge og som derfor ikke skulle forstyrre økonomien av drifta. Av uforutsette kostnader kan nevnes:

  • Vannpumpa til daghjemmet måtte byttes.
  • Penger til å betale juridisk hjelp for menighetene for å få orden på de offentlige papirene til Filadelfia 420 slik at de kunne etablere bankkonto.

 

 

Barnehagen hjelper også tre urfolksfamilier. Barna går i barnehagen/skolen. To av mødrene har fått babyer og kan ikke jobbe. De får derfor ikke penger slik at de kan brødfø seg selv. Daghjemmet hjelper dem derfor med penger til mat.

Vi har også gått for å evangelisere en skole som ligger 15 km fra barnehagen med veldig vanskelige veier for å komme dit. Vi har gitt dem Guds ord.

Fra august ble vi klar over at de hadde en veldig vanskelig økonomisk situasjon. Denne situasjonen hadde bygd seg opp over 2 år. Den økonomiske tilstanden var så alvorlig at det så ut som vi måtte avslutte arbeidet. Men i Norge hadde vi en god kassabeholdning, Alfredo får fra 2024 sin lønn fra menigheten og vi reduserer kostnadene til et minimum, så fant vi det riktig å fortsette.

Gjennom året hadde vi flere aktiviteter med barna:

  • «Feiring av Mercosur»
  • «Evangelisk begivenhet»
  • «Feiring av lærerens dag»
  • «Ñamopoti Paraguay Project»
  • «Avslutning av kristendomsundervisningen»: Det store eventyret
  • «Pedagogisk messe»

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com