STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Korsets Seier 20.mai 1968

 

Ny misjonsstasjon åpnet i Atyra, Paraguay

 

Misjonærene har hendene fulle

 

Når det nå igjen kommer en hilsen fra oss er det for å takke alle dere kjære misjonsvenner for den store innsatsen dere har gjort for folket i Atyra.

Klinikken under byggingenDa vi for et år siden kom til Paraguay håpet vi på og bad til Gud om at det måtte lykkes å få reise en misjonsstasjon i landsbyen Atyra. Selv om håp og tro var til stede, var også tvilen inn blandet. Det er da slett ikke så lett å komme med tomme hender og begynne et arbeid. Troen overvant tvilen, og vi ble stille for at Gud skulle bane vei. Skuffet ble vi ikke, langt derifra. Gang på gang kom det gledelig meldinger fra Klinikken under byggingenhjemlandet som forkynte oss at nå er det kommet penger til klinikken i Atyra og vi kunne i takke Gud for bønnhørelse.

Da misjonærboligen. som var første byggetrinn, ble ferdig i slutten av januar, flyttet vi inn. Helt ferdig er den forresten ikke. Pussing av  veggene utvendig mangler og likeså mangler maling utvendig og Klinikken under byggingeninnvendig. Vi hadde bare bodd her knapt to uker da i den første pasienten kom til oss sent en kveld. Etter den første kom det flere, og snart spredte ryktene seg om de to utlendingene som var kommet til Atyra for å hjelpe de syke. Det gikk ikke lenge for pasientantallet var fra 70—100 pr. dag, og slik fortsetter» det ennå. Ja, iblant stiger det opp i 110 pasienter også.

En del vanskeligheter har vi hatt da klinikken ikke er ferdig ennå. Pasientene blir behandlet på verandaen, som fra for er full i av kasser, så plassen vi har til rådighet er på kun 1,40 x 2 m.!

 

Nå gleder vi oss over at klinikken nærmer seg fullføringen. Veggene er reist, og br. Oddmar Byberg i skal legge taket i neste uke. og så kan innredningen begynne. Vi gjør regning med å kunne ta i bruk poliklinikken og et sykerom i juni, og så flytter vi ellers inn etter hvert som det blir ferdig. Broder Byberg har ikke spart seg, men villig hjulpet oss, og han har også halt hovedansvara for byggingen. Vi er ham stor takk skyldig.

At behovene for hjelp er store, er det vel ingen som tviler på etter pasientantallet. Folk kommer for alle slags sykdommer. En del TBC er det her og som så mange andre steder kjemper vi med den forferdelige innvollsormen. Et barn døde for ca. l uke siden med innvollsorm som årsak. Så altfor mange tilfelle finnes som burde vært innlagt, men som blir sendt hjem igjen, da her ennå ikke finnes plass.

Så takker vi Gud og dere kjære venner for alt som er blitt gjort for Atyra. Mange takknemlige mennesker har vi med å gjøre. De setter stor pris på at noen er kommet for å hjelpe folket på nettopp dette sted. Vi kan nevne at ikke bare folket i Atyra nyter godt av hjelpen som blir gitt. det kommer mange, mange pasienter fra nabobyene Tobati og Altos også. Ennå mangler det en god del midler for at prosjektet kan fullføres, da alt er blitt dyrere enn beregnet. Vi hadde håpet på å få opp et vaskehus og lagerrom, men til dette strekker nok ikke pengene til. Foreløpig foregår klesvasken under to store trær. Her blir også tanntrekningene   foretatt   hver torsdag ettermiddag. For tiden er det største behov penger til inventar i klinikken. Skulle noen bli minnet om å sende en gave til dette eller annet i forbindelse med fullførelsen av byggeprosjektet vil misj.kass. fru Berthine Tollefsen, Hellelandsgt. 5. Egersund. med glede ta imot din gave.

Vær så alle hjertelig hilset fra deres i tjenesten.

Gerda Lillian Aardalen. lille Rakel og Asta Hadland.          i

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com