STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier: PYMS ARBEID l PARAGUAY 1998

 

Hjelp til de funksjons- hemmede i Paraguay

 

HANNE F. STEGER
 

 

Eugenia heter hun og er lam fra livet og ned. Av jordisk gods har hun bare to eiendeler: En rullestol og en jordhytte. Sistnevnte deler hun med sine søsken. Og rullestolen har hun faktisk fatt av kona til landets president!

Men for kort tid siden fikk hun faktisk noe mer. Hun fødte et barn! Faren? Han kjenner vistt ingen..... Eugenia, som har vært lam i mange år, er glad i den tre måneder gamle datteren sin. Dette er bare ett av mange livsskjebner som vårt fagteam for rehabiliterings- sentret i Ypacarai opplever. Det kunne nevnes mange flere.

Er du fattig i et land som Paraguay, og får funksjonshemmede barn, er mulighetene for å få hjelp svært små. Bor du dessuten milevis fra hovedstaden er situasjonen enda mer komplisert. Spesialskoler m.m. er ukjente begrep her. De blir heller overlatt til seg selv. 

Paraguay er noe større enn Norge, og har om trent samme folketall. Men det finnes bare fire institusjoner for funksjonshemmede. Alle er privatfinensiert.

I Ypacarai drives det i dag et hjem for funksjonshemmede. Hogar Nonna er

 

et hjem for 14 barn og ungdom. Hjemmet drives nå av Filadelfia, Ypacarai. Et paraguansk ektepar er bestyrere. Givere fra Norge støtter arbeidet.

I kjølvannet av barnehjemmet ble det for syv år siden startet et rehabiliteringsprosjekt i distriktet. Et fagteam har i flere år hatt faste kurs med tanke på utdannelse av frivillige hjelpere. Deres oppgave er besøkstjeneste i hjemmene.

Vi ønsker at dette prosjektet skal være til hjelp for dem som «står bakerst i køen», samtidig som vi forsøker å forandre holdningene til folk i alminnelighet når det gjelder funksjonshemmede. Men dette er noe som ikke skjer over natten.

Blant de tiltak som er satt i verk er f.eks. festlige opptog i byen, der de funksjonshemmede barna er gjenstand for hyllest av byens borgere, o.s.v.

Så må vi ikke glemme det viktigste: Disse barna er elsket av Jesus, og deres verdi i hans øyne er ingen gitt å regne ut. 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com