STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

KORSETS SEIER, 1986

 

  tema

IBRA RADIO

IBRA når stadig lenger 

 

Anne Gustavsen

 

Vi opplever daglig under! sier IBRAs leder i Norge, Peder Westgård

- IBRA er fortsatt på offensiven! Det forteller IBRA-sjefen i Norge gjennom 15 er, Peder Westgård.

- Å arbeide med IBRA er å være vitne til daglige under. Hver dag kommer nok midler inn til å fortsette arbeidet, og daglig mottas tusenvis av lytterbrev som forteller at mennesker har møtt Gud og blitt frelst. IBRA er et Guds verk!

- Hvilke utfordringer ligger foran?

- IBRA er stadig på leting etter å dekke nye områder med sine sendinger og er nå i ferd med å utvide arbeidet til Nepal, Istanbul og Mongolia. Dette er områder man har ønsket å nå i flere år, og forberedelser har pågått i lengre tid.

- IBRA har også vendt sitt blikk mot Midt-Østen og arbeider nå med å få igang sendinger til områder der som enda ikke er nådd med radiobølgene.

Zaire

_ I Zaire jobbes det med en sender som er plassert i Bukavu. Den når ut til hele landet, og IBRA vil stå bak sendinger ut fra den.

- Hva skjer i IBRA, Norge?

- Vi har registrert at vår omprioritering når det gjelder IBRAs norske programmer var riktig. Vi kuttet ut de norske sendingene og prioriterte istedet polske programmer, og føler at dette var nyttig misjons-strategi. I Norge har nærradioene tatt over og gjort IBRAs programmer overflødige. 

 

 

Vil satse på opplæring

- En utfordring vi nå arbeider med er å komme igang med radio-kurs for vordende misjonærer. Det blir stadig mer vanlig for våre misjonærer at de kommer bort i radio-virksomhet, og det vil være en stor betydning for dem om de hadde en del kunnskaper om mediabruk før de reiser ut. Dette vil vi få igang i samarbeid med IMMI, som tilbyr sine fagfolk.

- Vi ser også behovet for å utdanne nasjonale vitner innen me:dia, og arbeider med mulighetene for kurs også for dem. Vi tror det er av stor betydning at folk får høre «sine egne» på radio, ikke bare misjonærer fra et helt annet land og med en annen kultur.

Økonomiske under

- Hvordan er den økonomiske situasjonen for IBRA i dag?

- Det er et av underene vi daglig opplever i IBRA. De nødvendige midler kommer inn hver dag, og gjør det mulig å fortsette arbeidet. Jeg vil også benytte sjansen til å takke for de fine resultatene vi har fått under innsamlingsaksjonene som er gjennomført i norske pinsemenigheter.

Flere aksjoner

- I tiden som ligger foran vil flere av våre forkynnere reise rundt for IBRA, og i Nord-Norge blir det besøk av Gøran Stenlund og Sverre Larsson i mars. I mai kommer Viktor Ktimenko tilbake.

Positiv innstilling

- Vi opplever en positiv innstilling til IBRA i menighetene. Den trenger vi å ta vare på, sier Westgård som har vært IBRAs leder i Norge i 15 år.

- Det er et privilegium å få være engasjert i et foretakende som har hele verden som arbeidsmark, sier Peder Westgård til slutt. 

    

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com