STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier 11.april 1973

Høytidsdager i Nord-Paraguay

 

ASTRID OG KJELL-ARNE JOHANSEN ØNSKET VELKOMMEN TIL PEDRO JUAN

 

Anna Strømsrud 

 

Ved Guds nåde har vi fått oppleve at en liten menighet er vokst fram i Pedro Juan, Caballero. Den er en viktig grenseby. Grensetraktene synes å være et yndet sted for forbryterne, og Pedro Juan er så visst ingen unntakelse. Her samles smuglere, tyver og mordere. Politiet har en hard jobb mange ganger. For ikke lenge siden ble to politimenn skutt ned. Bandittene gjør sine ugjerninger, og så flykter de over grensen som bare består av en bred gate mellom de to byene. Politiet  i Paraguay kan ikke forfølge dem som kommer seg over til Brasil, og heller ikke kan politiet i Brasil forfølge dem som rømmer over til Paraguay, uten at en del papirer blir ordnet, og innen det skjer, er bandittene forlengst forsvunnet.

Her oppe råder umoralen fritt, og det siste som er kommet, er smugling av narkotika. Sonen her oppe egner seg ypperlig til å dyrke planter til framstilling av narko­tika. og det blir gjort i stor stil, enda det er forbudt ved lov.

 

Men midt i dette ”Wild West”-miljoet har det vokst fram en liten menighet. Kjekke barn, ungdom­mer og eldre har fått oppleve å bli født på ny, og nå kjemper de en tapper kamp for troen som engang ble overgitt de hellige. De står som klare lys i dette mørket, og som salt mot forråtnelsen. Sentralt til ligger Templo Filadelfia, en ny kirke som er bygd.

10. og 11. mars var det spesielle høytidsdager for oss. Da ble Astrid og Kjell-Arne Johansen med vesle David ønsket velkom­men. Søndag var det innsettelse av forstanderparet. Misjonær Oddmar Byberg var her for anlednin­gen. Det ble en gripende høytid, og vi kjente Guds velbehag hvile over oss.

Menigheten og vi misjonærer er svært takknemlig til Gud for den forsterkningen han har sendt til delte store feltet. Alt ligger godt til rette, og det er store muligheter for et rikt virke. Vi tror at Gud også vil gjeste oss med vekkelse.

Be for disse kjære unge venner, som har påtatt seg det store ansvaret å lede og vokte Guds hjord i denne byen.  

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com