STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

 Hilsen fra Paraguay

 Asuncion 23. september 2009

Kjære venner.

 

Den  19. september ble  den nye skolen i kolonien Tuna Poty innviet –  den ligger 22 mil  fra  Asuncion og  like ved den nye vegen som kommer fra  hovedstaden. Elevene her har ventet i tre år på skolen- og det var stor glede blandt dem.  Ledere innen skoleverket i fylket var til  stede –sammen med lederne for Indianermenigheten  og indianere fra omliggende kolonier. Og de  gav sine hilsener og gratulasjoner.  Nasjonalsangen ble sunget og  det nye flagget heist.  Lærerinnen (paraguayer) var begeistret – hun jobber forøvrig uten lønn til nå – men håper på lønn fra staten om ikke alt for lang tid.    To griser ble grillet -  og det hele ble avsluttet med fotballkamp.

Skolene i Koe,Poty og Yvy Moroti er også ferdige til innvielse !

Søndag den 20. september  ble en strålende dag  på flere måter.  Etter noen kjølige dager opprant dagen med sol fra skyfri himmel, og temperaturen var perfekt.   Det skulle være innvielse av kirken i kolonien  Mbetuvy.   Den ligger ca.  35  km fra Curuguaty  på tildels dårlig jordveg.  Vennene hadde  rydda  rundt den nye kirken og plantet hekk også,  og det så riktig pent ut.

Allerede klokka fem på morgenen begynte de med å grave en grøft til  grillingen,  og  ved åttetiden  begynte folk å strømme til.  Folk kom til fots- på  motorsykkel -  og fra Fortuna kom det en lastebil med mer enn femti voksne og barn.   Fra en Achekoloni  ikke langt unna, kom  en stor gruppe med traktor og  tilhenger.  Da festen startet  var det  mer enn 300 mennesker samlet.  Pastor  Ramon Gomez  ledet oss med stor inspirasjon igjennom en tre timers fest.   I området er det nå mange nyfrelste og mange utposter -  mange grupper deltok med sang og musikk (bildet: venner fra Primero de Marzo) -  og det var helt fantastisk    Acheindianerne hadde med seg sine instrumenter og sang på guarani og ache.   Pastor Martin fra Paso  har nylig kommet med en ny CD-  og sang et utvalg av sine egne sanger.

Til sist talte  lederen for indianermenighetens styre Sergio Portillo Vargaz, og det ble en fin avslutning på det hele med gammeldags pinsesus !     ble folket organisert i lange køer for å få sin  del av kjøttet som ble grillet.

Det er vekkelse blandt indianerne i Curuguaty-området – og vi har aldri tidligere opplevd en slik åpenhet blandt indianerne som nå.   I kolonien Yhovy  er det nå  18 dåpskandidater !    Der blir det nå bygget ny kirke – påbegynnes denne uka.

Det har vært mye sykdom  de siste måneder- med mye veksling i været –fra over tretti grader den ene dagen til 10-15 den neste, og det er ikke bra for de som bor i dårlige hus.  Sykehusene har vært overfylte- mye lungebet. og forkjølelse og pustebesvær. Hver indianerfamilie i alle kolonier får nå matvarer en gang  pr. måned tilsvarende ca. 350 kr. og det sies at det skal fortsette i tiden framover, det hjelper , spesielt barna.

En hjertelig takk til dere som hjelper oss med midler så vi kan hjelpe de som ikke har mulighet til å kjøpe medisiner selv, for kontanter er det mange som ikke har, da det er vanskelig å få arbeide nå.  I det siste meldes det om flere indianerbarn som er døde av underernæring !    Herren Jesu Kristi nåde, Guds kjærlighet  og Den Hellige Ånds samfunn være med dere alle. 2.Kor. 13: 13

Varme hilsener fra Anne-Lise og  Ole Johs

 


Postadresse: Rødborge 22, 3711 SKIEN

E-post: ojorud@c2i.net

Midler kan sendes slik:
Paraguay-misjon
Ole Johs Jorud
Rødborge 22
3711 SKIEN

Konto 1140 66 63606. 

Merk sendingen med ”Drift, Paraguay”

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com