STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

KORSETS   SEIER 3.april 1965

 

"Maria-fest"  i Paraguay

 

Gunvor og Josef Iversen

 

 Så er altså den store Maria-festen i Caacupé over for  denne gang (8.sesember 1964). Den må  oppleves for i det hele tatt å få  noe innblikk i det som egentlig foregår på en slik fest.  Det  gjøres  forberedelser i  lang tid i forveien, og når  dagen kommer   —  8. desember —  er alt et yrende liv  der onde åndsmakter virker.  Ja, for hvordan kan den Hellige Ånd virke der ikke Jesu navn og evangeliet blir forkynt og trodd. Veien som  kalles Marical  Estigarribea, eller rett og  slett ruten nr. 2, fører opp  her til Caacupé for å gå vi dere helt til den brasilianske  grensen. På begge  sider av  veien er det tett i tett små  provisoriske hus hvor drikkevarer, mat og liknende selges til de mange pilegrimer  som kommer gående opp her  til Caacupé for å feire den  store begivenhet som kalles ”La fiesta de  la Virgen de  Caacupé” (festen til jomfru en av Caacupé). Inne i selve  byen her blir så å si hvert  hus på de beferdede steder  gjort om til spisesteder. Na boen vår f. eks. ser vi bare  hver gang  den festen  skal  være, og begge gangene  vi  har overvært  denne festen, er hans hus blitt omgjort til bar. På torget og andre steder hvor kommunen har et lite stykke jord, leier den ut små parseller til svimlende priser til alle selgerne som falbyr sine varer under festens gang, med høyttalerpropaganda og støy og skrål. Vi  syntes for vår del at  det tross alt var bedre her  i år enn i fjor. Er det Guds  Ånd som begynner  å få tak over paraguayerne,  eller er  det vi som er blitt sløve av  alt det vi daglig, året rundt, kan  oppleve på en misjonsmark som denne? De katolske messer blir holdt i friluft.

 

 

 Selve høydepunktet den  8. desember er når presidenten, general for hæren,  Alfredo  Strossner, kommer.    Også vi tok oss en tur opp på  plassen  ved  kirken og stilte oss opp  i folkevrimmelen  for å se og høre, men vi gikk hjem ganske snart. Tiden der var likevel nok til å  overbevise oss om at den katolske kirke ikke vet hva kristendom er. Når den likevel gjør krav på at den vet det, er det en av tidens største og  mest dramatiske misforståelser. Den eneste vei til frelse er Kristus, Guds Sønn.  «Hver den  som  tror på ham,  skal ikke fortapes, men  ha evig liv.» Leser, tror du på  Kristus? Salig er du.
Men den katolske kirke blander sammen
  Guds ord og menneskelig  lærdom    en slik måte  at  en  med  litt kjennskap  til Guds frelsesplan, må  ta  avgjort standpunkt  fra en slik kirke. Det er  helt uforståelig at evangeliske menigheter kan ha noe  samarbeid med  katolikkene. Også  vi  for vår del anstrengte oss til det ytterste for å gi så mange som mulig frelsens budskap. Også vi  hadde vår plass på  torget med  våre bibler og bøker, og massevis av traktater ble delt ut til de mange som  gjerne tok imot. På vårt siste møte i anledning festen fikk vi be med en eldre kvinne i ettermøtet. Gud være lov, våre anstrengelser var ikke mislykket. Du som har lest denne lille hilsen fra Paraguay, vil du ta vårt virke med i dine bønner. Da er vi overbevist om at  det skal lykkes. Bibelen sier: «Be, så skal eder gis.» 

 

Gunvor  og  Josef Iversen, Levi og Astri.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com