STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Asuncion september 2009

Kjære Misjonsvenner!        

GUD VELSIGNE DERE!

Endelig noen ord igjen fra meg!

 Anne Lise og Ole Johannes Jorud

På søndag var Anne-Lise og Ole Johs Jorud (bilde) med meg til bryllup i fengslet Tacumbu (bilde), i den avdelingen hvor fangene har blitt frelste.  Bare i den avdelingen sitter det inne 530 fanger.  Sender med bilde av dem og brudeparet og Almidio Aquino (bilde)(en god venn av oss).  Han talte og foretok vielsen.  Det var litt av en opplevelse!  Jeg har tidligere vært med på dåpsmøte i fengslet, men aldri før i bryllup.  Det var gripende og flott bryllupstale!

Så var jeg i Ypacarai forleden, da Tilla og Mario Solér (bilde) med familie ble innsatt som misjonærer blant barn.  Noen i Norge så dette møte på Internett!  Det er første misjonaer utsendt fra Filadelfia, Ypacarai.

Mario kommer med flere for å ha kurs for Barnearbeidere hos oss her i Lambaré.  Det blir i november.  Hans kone har vokst opp på Barnehjemmet i Ypacarai, og de har noen kjekke barn.  Minstegutten spilte på tromme!

I slutten av oktober tenker vi å ha vårt første dåpsmøte her i Lambare, så nå begynner undervisningen av dåpskandidatene!

Takket være gaven som kom fra tante Karen m/familie etter onkel Oskars bortgang,  så har byggingen gått for fullt i kirken.  Det siste er at vi har fått innlagt  luftkjøling.  Det er ganske nødvendig, for det blir bare varmere for hvert år som går! Det kommer bilder litt senere.

Nå tenker vi å ta fatt på spisesalen.  Det blir neste byggetrinn, men til det trenger vi nok mer penger.  Jeg har ikke oversikten ennå over hvor mye det vil bli, men det kommer siden.  Det er ikke så greit å vaere byggeleder, men vi tar liksom en ting ad gangen, og vennene er svært takknemlige!  Jeg venter igjen på et Guds under, slik at vi kan fortsette!

På lørdag, den 19. september, skal jeg tale på en kvinneutflykt, og ber om deres forbønn!

Monica (sykepleieeleven vår) har nå flyttet nærmere meg, bare et kvartal unna.  Hun begynte i praksis nylig, og skulle vaere på sykehuset kl. 6.30, så jeg kjørte henne avsted.  Jeg kan bedre vaere henne til hjelp nå når hun bor her.  Både hun og Liz er til stor hjelp i kirken og arbeidet der, spesielt barnearbeidet.

 

Henrik, en gutt som blir 12 år, sa til meg for litt siden, da vi kjørte avsted for å lete etter bestemor som flere ganger har forsøkt selvmord:  Søster Palma,  Jeg ønsker å bli pastor!

Det gledet meg oppi all spenningen!  Be inderlig for hans bestemor,  at hun må bli frisk og løst ut fra disse maktene som vil ødelegge henne.  På torsdag vil jeg besøke henne igjen sammen med en gudfryktig søster.  å at det må lykkes i Jesu navn at hun blir utfridd!

På sist møte kom Henrik og satte seg ved min side, og spurte om han også kunne bli døpt?  Jeg svarte:  Du tror på Jesus, ikke sant? Jo!  Og du vil leve for Jesus og vaere lydig mot Guds Ord? Ja!  Da skal vi be for deg, men du må spørre mor og far siden du er mindreårig!  Det skulle han gjøre!  Foreldrene hans er også dåpskandidater.

Etter fengselsbesøket i går, tok jeg Monica med meg for å besøke José (Josef).  De har jo kuttet en fot p.g.a. diabetes,  så han satt der på gårdplassen og gråt:  Jeg er så ensom!

Jeg sa:  Kom så kjører vi og besøker tante(Hun har nettopp hatt ¨slag¨, men satt ute i en stol da vi kom).  Deretter fikk vi tak i noen matvarer til ham, og kjørte han opp til toppen av ¨Cerro Lambaré¨, så han fikk se lysene fra byen i skumringen,  Han ble så glad!  Så bad vi for ham og sang før vi forlot ham igjen.  Han er en mann i 35 års alderen som trenger å bli virkelig frelst og frisk.  Han har ennå mén av lungebetennelsen han nylig hadde!

Det er mange mennesker som trenger hjelp av forskjellig slag.  Dagene blir liksom altfor korte!  Men det er godt vi kan få hjelpe noen!

Tilslutt:  Så må vi alle være rede!  JESUS KOMMER!  Vi vet ikke dag eller time, men alt tyder på at vi er i slutten av denne tidsalder!

Hjertevarm hilsen fra

Kjellaug PalmaFra brylluppet i fengsletAlmidio Aquino talerTilla og Mario Solér

 

 

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com