STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

 70 ÅR

Ole Johannes Jorud fyller 70 år 3. April 2010. Det er ikke til å tro, men det er vel sant. Han er født i 1940.
Først de rene fakta: Han er født på sykestua i Trøgstad, og vokste opp på Jorud gård. Han var odelsgutt, og han tenkte nok at framtiden var lagt, og at det var her han skulle så og høste livet igjennom. Men slik gikk det ikke. Han har drevet garden på en god måte i mange år, men misjonsmarken ble hans viktigste åkerland.
Han fant sitt åndelige hjem i Pinsemenigheten i Trøgstad, og jeg tror at familien fulgte etter. Han utdannet seg til agronom på Tomb landbruksskole. Men noe annet dro på ham. I menigheten var det en ungdomsgruppe som spilte, sang og vitnet rundt omkring, og Ole Jobs, var med.
Så ble det misjonsskole i Sarons Dal i 1969-1970. Gjennom livet har han til sammen hatt lederoppgaver i menigheten hjemme i til sammen 12 år.

I 1974 kom behovene i Paraguay for en dag; der trengte de en agronom og en sykepleier. Ole Jobs, og Anne Lise var et perfekt par, og de ble sendt ut i misjonser Anna Strømsruds fotspor.
Det er blitt til sammen 15 år ute i Paraguay. Foruten jordbruk, er det blitt byggeledelse av 12 skoler, to klinikker, to veier og fem kirker. Foruten det, har han frarnfor alt vært misjonsleder, forkynner og mentor for de nasjonale medarbeiderne.

Jeg bruker å si at Ole Jobs kan alt, og det er nesten sant. Han har vært bussjåfør, ass. driftsleder på Trøgstad mø11e, bonde og praktisk handverker. Men han er så mye mer, Han er en varm og trofast kristen, han er «en glad gutt» som har gode og humørfylte replikker. Han er et ja-menneske, hjelpsom og omsorgsfull, og gir seg tid til å lytte. Han er omgjengelig og trivelig å være sammen med, dessuten en dyktig sanger og taler. De siste årene har ban fullført byggingen av flere skoler og kirker i Paraguay.
Nå står han på farta og skal feire 70-årsdagen med en tur til Israel. Men hjemmeadressa er Rødborge 22,3711 Skien.
Ole Jobs er vel verd en feiring; Kjære deg, Ole Jobs.! Gratulerer med dagen. Vi takker for godt fellesskap, og ønsker deg og Anne Lise det beste vi vet, fortsatt Guds gode velsignelse.

En liten hemmelighet til slutt; mobiltelefonnummeret hans er 90253721.

Arne Øystein Rambekk

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com