STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Korsets Seier 4. oktober 1996

 

Dette er Paraguay

 

 Paraguay er et land på 407.000 kv.km, og er sammen med Bolivia det eneste land i Sør-Amerika uten tilgang til havet. Det bor nærmere 5 millioner mennesker i landet, som også er et av de fattigste i verdens-delen. Ikke minst er den sterkt ut-bredte korrupsjonen en viktig årsak til dette.

Hovedstaden er Asuncion med i overkant av 900.000 innbyggere. 81,8% av befolkningen er en blanding av spanjoler   og   guarani-stammen. Spansk er hovedspråket, men 13% snakker portugisisk. Det er i de delene av landet som grenser mot Bra- sil. Guarani er det mest utbredte språket.  

 

 

De store byene i Paraguay legger beslag på 46 % av »landets innbyggere. Mange søker til Asuncion og andre byer for å få arbeid. »L5 % av landets innbyggere er arbeidsledige, og gjennomsnittsinntekten er ca. 7.000 kro- ner i året. Verdens største elektrisitetsprosjekt ved Paranaelven har vært med på å høyne levestandarden noe.

Spiritismen er på frammarsj i Latin-Amerika. Særlig gjelder det land som grenser til Brasil, som er «storleverandør» av spiritisme i verdensdelen. Spiritismen som religion vokser hurtigere enn pinsevekkelsen i Latin-A mori ka, hevder observatører KS har snakket med. Også Jehovas Vitner og mormonerne er i framgang i denne delen av verden.  

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com