STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

 PARAGUAY
  Kort misjonshistorie

Side 2

[Forrige] [Neste]

Ruth Kjellås reiste hjem etter endt periode, og ble hjemme. Gunvor Lilly Johansen reiste hjem og giftet seg med Josef Iversen. En tid var Bergljot Nordmoen aleine i Paso, og fikk hjelp av Bruno Müller[4] fra Sørparaguay. Anna Strømsrud kom også til Paso Cadena. Sammen med Bruno fikk hun startet en internatskole for indianerbarn. Flere av barna kom fra Curuguatyområdet og brukte flere dager til fots for å komme til skolen. De bygde også et hus for sykearbeidet. Dette huset var en gave fra en gruppe norske pinsevenner i Seattle, USA.

Iversens kom tilbake i 1962, og ble i Paso Cadena. Da Bergljot kom tilbake sammen med mannen sin, misjonær Olav Norheim fra Haga flyttet Iversens til Caacupe og tok opp arbeid mellom paraguayerne. Den første dåpen i Caacupe var i 1965.[5] I Paso Cadena ble arbeidet ført videre og utvidet. Ved siden av kirken, skolen og sykearbeidet, var der jordbruk, kvegdrift, og et sagbruk ble startet. Olav Norheim stod for mye av dette. Ingrid og Knut Stuksrud kom også inn i dette arbeidet en periode, og da ble det også drevet barnehjem en del år.

3. Nytt arbeid og misjonærer som byttet felt

Det som kom til å utmerke seg i den kommende perioden, var at flere

 

 

misjonærer kom over fra Brasil og slo seg ned i Paraguay. De kom til Iversens i Caacupe og slo seg ned i nærheten.

De første som kom var Sigrunn og Oddmar Byberg. De slo seg ned i Ypacarai, ca. 25 km. fra Caacupe. Menighetslokalet der ble bygd i 1969. Jorunn og Lars M. Førland kom også over. De fikk overta eiendommen Bybergs hadde kjøpt og bygde et barnehjem for om lag 20 barn. Gerda Lillian Årdalen kom også fra Brasil. Sammen med Asta Hadland (seinere gift Nilsen) som kom fra Bolivia, bygde de en klinikk i Atyra, 14 km. fra Caacupe. Alle disse arbeidet mellom paraguayerne (mestisene), og ved at de ble så mange, fikk det åndelige arbeidet i dette området et stort oppsving. Denne klinikken ble drevet til byen fikk sitt eget helsesenter.

Anna Strømsrud flyttet sammen med Astrid Myhrvold tilbake til Pedro Juan Caballero der pionersøstrene hadde startet arbeidet blant pai-tavytera-indianerne. De besøkte indianere flere steder i fylket Amambay. Det åndelige arbeidet i byen kom i gang igjen, og en ny misjonsstasjon startet opp på Ebeneser, 100 km. fra byen. Det ble skaffet jord til en indianerkoloni, og til en misjonsstasjon.

 

[Forrige] [Neste]

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com