STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

 Korsets Seier 1978

 

RADIOMISJON en åpen vei

 

Radioen har allerede i mange år vært en av de sterkeste påvirkningsfaktorer på menneskesinnet. Etter hvert har eteren blitt noe av en slagmark for ideologiske og politiske ideer. En kan snakke om krig i eteren. Foruten et nett av små og store stasjoner, satses det også enorme summer for å skape støy og hindre budskapet. I denne tekniske sfære har misjonsradioen funnet sin plass. Mange kristne radiostasjoner spredt over hele verden er med og forkynner evangeliet døgnet rundt. Lytterbrevene forteller at programmene blir vel mottatt og avlyttet.

I evangeliseringsarbeidet, når det gjelder å komme i kontakt med massen, har radioen vist seg å være uhørt effektiv. Det beste resultatet gir en slik radiovirksomhet dersom den skjer i samarbeid med den lokale menighet på stedet. Det er mange eksempler på at en liten menighet som har begynt med radiosendinger på lokalplanet, har fordoblet sitt medlemstall på kort tid.

Å benytte seg av de lokale radiostasjonene i land der det går an og gjennom den annonsere den evangeliske virksomheten på stedet. er meget virkningsfullt.

Ofte har Gud lagt et brennende budskap i en forkynners hjerte. I dag er det teoretisk sett intet til hinder for at det han har å si skal kunne høres av folk fra verdens «fire hjørner».

Et spørsmål som ofte kommer opp i misjonssammenheng er: «Hvordan skal vi kunne nå den store massen?" Alle misjonærer og forkynnere kjemper alltid med problemet at det er hundrevis av steder rundt om i hans distrikt som han aldri får tid til å gå til.

 

Nå kan en radiotaler ved en populær radiostasjon i ett eneste program få kontakt med flere mennesker enn apostelen Paulus fikk i lepet uv hele sin livstid. Dette er mulig takket være noen betydningsfulle faktorer:

«Radioen er ikke begrenset til et bestemt sted. Den gir talerens budskap mulighet til å bli hørt titusener av steder samtidig. Budskapet behøver ikke gjentas til hver enkelt som f.eks. når man benytter seg av telefonen.

B) Innspilte programmer kan sendes med flypost til radiostasjoner rundt om i verden, der de siden kan kringkastes.

C) Det er plassert radiostasjoner rundt om på vår jord. En stor del av disse er villige til å formidle våre krisne programmer. Radioen er kommet for å bli. Menneskeheten er ytterst avhengig av den for nyheter, værmeldinger, politiske informasjoner etc. Man kan derfor uten å overdrive si at dersom vi kristne satser på radiomisjon, vil evangeliet snart kunne avlyttes overat på jorden.

D)  Antall radioapparater øker hurtig over hele verden. En ofisiell radiostaristikk fastslår antallet på radiomottakere til ca. 600 millioner.

En radiomann i Afrika forteller at de nasjonale i hans distrikt heller kjøperen radiomottaker enn et par sko. De små transistorapparatene, som kan drives med lommelyklbatteri, er å få kjøpt selv i de små landhandleriene langt inne i den afrikanske bushen.

Det har vist seg at disse små apparatene er de beste kanaler de afrikanske lederne kan holde stadig kontakt med sitt folk gjennom. Man har sagt om Afrika at det er det kjempekontinent som er bygd opp ved hjelp av det budskap som formidles gjennom afrikanerens lille radiomottaker. Dette forholdet gjelder sikkert også mange andre land i verden.  

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com