STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

  

Korsets Seier 11. oktober 1996

 

Med ukjent forbeder i Trysil  

 

Santiago Sosa bor i nærheten av misjonsstasjonen i Paso Cadena i Paraguay. Dit kom han som et lite barn, ettersom foreldrene hans var døde i tuberkulose. Onkelen som han skulle bo hos, lot ham ligge alene i jordhytta når han dro avgårde på sine hedenske fester. Det førte til at noen forbarmet seg over ham, og tok ham med til misjonsstasjonen.

Jeg husker godt det første badet jeg fikk. Jeg var stiv av skrekk, smiler Santiago, da KS hilser på ham i hans enkle hjem i Paso Cadena.

I Ljørdalen i Trysil bor en dame som har bedt for Santiago i alle år. For tretti år siden sendte hun en pakke med en liten genser til guttungen. Siden har han vært på hennes bønneliste. 

 

 

Jeg har aldri visst at det var noen som bar meg på bønnens armer gjennom disse årene, men nå når jeg vet det, kan jeg tydelig kjenne at det har vært med på å hjelpe meg i mange viktige avgjørelser jeg har tatt, sier han.

Når et par av barna som går på skole andre steder kommer hjem, vil han få tatt et familiebilde. Det skal sendes til postadresse Ljørdalen, Noruega, der damen skal takkes for sine mange bønner.

Jeg kan huske at jeg en gang fikk en genser. Det var vel kjærligheten fra Norge, det da, sier han til KS.

Santiago har syv barn med sin hustru, som er kona til høvdingen. Det foreløpige siste barnet har fått navnet Amerika. Hun er født på samme dag som Columbus oppdaget det store landet i vest!  

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com