STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

 Sendebrev desember 2011 - del 3

Nord-Paraguay

 

 

Den 8.november dro vi nordover ( 45 mil) mot Pedro Juan Caballero. Vi kjørte på god asfaltveg, og trafikken var ikke så stor. Første gangen vi reiste her, var i desember 1976, for 35 år siden. Den gangen var det en dårlig jordveg (fra Coronel Oviedo), med spredt bebyggelse langs vegen. I dag er det små byer hele vegen. Vi stoppet for å overnatte i Yby Yau, stedet hvor vi hadde vår første arbeidsplass. Vi tok inn på et lite og enkelt «hotell», og dro så for å besøke Anselma og Jorge Ocampo som vi kjenner fra vår første tid i Paraguay. Også de var blitt 35 år eldre! Men det var utrolig kjekt å treffe dem i gjen. Sammen dro vi og besøkte Marie og Miro. Vi fikk en fin stund sammen i skyggen av et tre. Dessverre så er Maria kreftsyk. Vi sang litt sammen (sangen «si tu hablas con Dios, las cosas cambiaran, orando»,. « hvis du taler med Gud, vil tingene endres, når du ber...»), og vi bad sammen. Det var godt å se at de har bevart troen.

Kirken i området (Eben Ezer) som fungerte i «vår tid», står tom, og trenger omfattende vedlikehold. Det er nå ønsker å starte opp igjen arbeidet der.

På kvelden besøkte vi Catalina og Carlos. De er pastorpar i Filadelfia, Yby Yau. Samtidig driver Carlos en lokalradio (www.esperanzafm.org ), hvor det både er lokalt stoff og evangeliske programmer. Menigheten har utposter en del steder. I «vår tid» var det bare Filadelfiamenigheten i området. Nå er det svært mange evangeliske kirker av forskjellig slag. Carlos sier at mange av vennene er vunnet i Filadelfiamenigheten, for så å flytte over til en annen..og ofte rundt omkring ettersom tilbudet er..... Uansett så er det ganske mange Jesus-troende i området.

På kvelden var vi sammen med vennene på bønnemøte.

Vi kom tilbake til et glohett «hotellet-rom», og sengene var ikke noe særlig, så natten ble ikke helt god.

 

Eben-Ezer

Onsdag 9. november dro vi på morgenen til hospitalet hvor vi jobbet fra 1977 til 1979. Hospitalet ble overgitt til Concepcion-fylket sist på '80-tallet, og det har i mange år vært lav aktivitet der. Vi traff indianerkvinnen Rufina (vi kjenner henne fra hun var barn). Hun var leder for hospitalet, og hadde nå ansatt en lege, en tannlege og en sykepleier. Selv hadde hun fått opplæring i å bruke mikroskop, og hadde funnet en del tilfeller med tuberkulose. Hospitalet betjente 9 indianerkolonier (pay-tavytera). Det så ordentlig velstelt ut!

Vi var også innom den gamle kirken. Etter at det ble bygd ny kirke i sentrum av Yby Yau, har denne ikke blitt brukt. Det er nå ønske å restaurere den, og ta opp igjen arbeidet i dette området, spesielt for å nå indianerne. Her ser dere noen bilder fra Eben-Ezer:

Vi ville dra inn i indianerkolonien, men vegen var så dårlig at det var vanskelig. Ikke var vi utstyrt får å gå langt i solen. Men vi traff barn av noen vi kjente der.

 

Her ser du noen bilder fra Eben Ezer:

 

 

Neste del>>>>>

Tilbake til innholdslisten

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com