STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

 

 Sendebrev fra Rudolf april - mai 2013:

 

På besøk i Santa Cruz og Cochabamba, Bolivia (05)

 

 

 

Den 2. Mai dro jeg til Santa Cruz, Bolivia. Jeg tok drosje fra flyplassen Viru Viru, og inn til sentrum. Der var det bestilt et hotell for meg. Jeg var så vidt innom, og dro til prosjekt-kontoret for å treffe de ansatte i PDI-prosjektet. Det var trivelig å treffe dem i gjen. Hibert Rojas er leder, og sammen med seg har han Emilene Coronado som administrasjons-sekretær, samt fem regionale koordinatorer, Gido Torrico, Selin Velasco, Juan Carlos Rosas, Osvaldo Urgell, Sarain Romero, Elio Geronimo, Ingrid Vatne, samt leder for FES, og Freddy Todela, og Ingrid Vatne.

Pause på prosjekt-kontoret

Vi begynte med en gjennomgang av en presentasjon om anti-korrupsjon som var laget av Wiclyffe og Digni. Jeg underviste. Korrupsjon er jo et stort problem i Latin-Amerika, og Bolivia ligger nesten sist på listen over korrupte land. Når man bor i slike områder, kan en fort bli endel av samme korrupte kultur, så det er viktig å ta oppslike tema. Kurset var virkelig trivelig og nyttig!

Avdeling av det Evangeliske Universitet

Freddy Todela på tur til kontoret

 

 

Jeg ble i Santa Cruz til søndag den 5. mai, og fikk da litt tid til å bli kjent med byen. Like ved hotellet ligger hovedtorget i byen. Rundt omkring ligger kirken, samt mange offentlige bygg og forretninger.

Jeg ble overrasket over å se alle menneskene som var ute til langt på natt på plazaen. Det var jo deilig temperatur, og folk satt rundt omkring og snakket sammen.

Det virket svært fredelig, så jeg ruslet endel omkring der.

 

Søndag kveld dro jeg sammen med Hibert Rojas med fly til Cochabamba.

Vi deltok på et Digni-seminar. Digni er jo Norsk Misjonsråds kontor for administrering av NORAD-midler som de forskjellige norske misjons-organisasjoner driver, deriblant PYM. Og i Latin-Amerika er det mange prosjkter. Representanter for disse prosjektene kom fra Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Paraguay og Norge. Alle jobber i prosjekter finansiert av NORAD / DIGNI. Det foregår utrolig mange flotte prosjekter rundt omkring!!!

Se: ww.digni.nohttp://pymportal.com/ og www.pymisjon.com.

Vi bodde på et fint konferanse-senter i utkanten av byen. Vi var omkring 60 deltakere. Tema for seminaret var Diakoni, miljø og politisk påvirkning (lobby).

Bilder:

Vi var mange tilstede på forelesningene

Her var temaet sult..et alvorlig problem for svært mange.

Intresant kontakter danner. Dr. Almidio Aquino i midten.

Rudolf og Uvaldino Portillo (skoieleder i Paraguay)

Kultur-kveld: her er Paraguayerne.

   Tilbake til hovedside

Neste side

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com